Voiculescu, despre tragedia de la spitalul Babes: “Eu am aflat de incident in jur de ora 18.00”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a tinut o conferinta de presa in care a vorbit desprre tragedia de la spitalul Victor Babes in care si-au pierdut viata trei pacienti.

”Stim deja ca sistemul sanitar e suprasolicitat, ca oamenii sunt obositi, ca echipamentele sunt la limita, dar niciuna dintre acestea nu justifica aceasta tragedie”, a spus Voiculescu.

Cele mai importante declaratii:

– Stim ca sistemul e suprasolicitat, dar asta nu justifica o tragedie.

Publicitate

– Am solicitat la DSP Bucuresti avizul de functionare. A fost dat pe 9 aprilie.

– Ora a fost precizata aseara, dupa ora 18. Undeva intre 18.30-19 am ajuns la spital.

– Prioritatea a fost sa gasim locuri pentru pacienti. Am intrebat daca politia a fost anuntata si familiile pacientilor sunt de asemenea informati urgent.

– Cu domnul doctor Arafat am vorbit de asemenea imediat dupa ora 18.00.

– Eu am aflat de incident in jur de ora 18.00.

Secretar de stat Monica Althamer:

Publicitate

– Ministrul a solicitat sa fie anuntata politia in momentul in care a aflat ca nu fusese facut acest lucru.

Citeste si articolul :   Scandalul in Capitala: Agresorii au asteptat politistii cu o coasa, scaune si cozi de lopata

Ministru Vlad Voiculescu:

– De ce n-am dat un comunicat de presa? Esential in acele momente este sa ajuti. Dupa care a doua prioritate este sa anunti organele, in speta politia, iar apoi un comunicat de presa.

– Avem indicatii ca defectiunea este dinauntrul TIR-ului, dar nu putem fi siguri. Din explicatiile date de domnul doctor Arafat stim ca a fost o problema care a tinut de presiunea oxigenului, iar asta ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor.

– Cred ca premierul l-a invitat pe domnul Arafat la conferinta de presa pentru a comunica, sa ofere toate detaliile tehnice. Daca m-ar fi invitat as fi mers, dar inteleg motivele pentru care a fost domnul Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.