Scandal mare intre premierul Citu si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu dupa evacuarea Spitalului Foisor

Razboi pe fata intre premier si ministrul Sanatatii. Potrivit Digi24, premierul Florin Citu ar putea face evaluarea ministrilor chiar mai devreme de 6 luni. Cel vizat este ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu, iar picatura care a umplut paharul este situatia legata de evacuarea Spitalului Foisor, vineri noaptea. Vlad Voiculescu vorbeste de interese personale si folosirea unei crize pentru capital politic, in timp ce premierul reaminteste ca cere de multa vreme 1.600 de paturi ATI, iar ele inca nu exista fizic.

La 48 de ore de la evacuarea in toiul noptii a spitalului Foisor, premierul si ministrul Sanatatii au facut declaratii separat.

Florin Citu: Este vorba de onoare aici, sa vedem daca mai exista onoare in Romania

Vlad Voiculescu: Mai pe scurt si mai pe romaneste, Ministerul Sanatatii nu poate decide peste un manager de spital. Lucrurile pot fi blocate fie din interes – fie unul mediatic, politic… Nu vreau sa fac procese de constiinta, e regretabil ca acest lucru s-a intamplat si este cat se poate de evident ca de la un punct incolo s-a incercat folosirea unei situatii de urgenta pentru a castiga capital politic.

Publicitate

Premierul Florin Citu, nemultumit si de faptul ca Romania inca nu are 1.600 de paturi ATI COVID.

„Am venit astazi la CNCCI pentru a vedea exact ce s-a intamplat cu obiectivul acela de a avea 1.600 de paturi la ATI, inca nu este atins. Dar recunosc ca am avertizat atunci si, din pacate, a fost nevoie de aceste paturi. Astazi, sunt 1.531 de persoane internate in ATI si doar 6 locuri libere la nivel national. Trebuie sa atingem acest obiectiv de 1.600 de paturi”, a spus Florin Citu.

Seful Executivului despre remaniere.

Florin Citu: „Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinetul acesta o va lua doar premierul, aceste decizii nu se discuta, ele se vor anunta”.

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toti ministrii: transparenta, coerenta, profesionalism.

Asa cum fiecare contribuabil are legatura cu Ministerul Finantelor sau asa cum fiecare elev are legatura cu Ministerul Educatiei, si fiecare pacient din Romania are legatura cu Ministerul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Donald Trump suspecteaza China ca a transmis deliberat coronavirusul, pentru afectarea economiei SUA

Referitor la situatia de la Spitalul Foisor: este vorba de onoare aici, sa vedem daca mai exista onoare in Romania”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.