Raed Arafat, avertisment pentru romani: Varful pandemiei de coronavirus va fi atins in Romania in aprilie

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, duminica la “Marius Tuca Show”, ca varful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins in Romania in luna aprilie, dar ca nu stie cat va dura.

“(Varful de infectare va fi n.red.) undeva in luna aprilie, cat va persista acest varf nu se stie. ( Rafila si Streinu vorbesc de un varf al infectarii in Romania imediat dupa cele doua sarbatori de Paste). Exista analize in acest sens. In aprilie va fi la un moment dat un varf. Se fac modelari. Inca nu vreau sa ma pronunt. Depinde de foarte multe aspect acest lucru. Oamenii sa faca tot posibilul sa nu mai plece afara pe perioada sarbatorilor”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, explicatii despre transmiterea COVID-19

”Pantofii sunt scosi la intrarea in apartament. Hainele sunt si ele scoase si duse la spalat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decat daca cineva a stranutat pe tine. Chiar si asa, tot o sa moara. Nu rezista pe haine. Dupa ce m-am spalat pe maini ma dezinfectez cu o solutie pe baza de alcool”, a declarat Arafat.

Citeste si articolul :   Atentionare Cod Galben de vant, valabila marti, in majoritatea zonelor Romaniei

”Virusul nu se transmite de la haine, ci din aer, de pe suprafete. Acolo poate rezista cateva ore. E bine sa nu punem mana pe butonul de la lift. Pana si telefonul trebuie dezinfectat cu servetele umede sau daca ai folie pe el, se poate da si cu spirt”, a continuat secretarul de stat, la Antena3.

Autor