Are doar 12 ani si se “lupta sa traiasca” dupa ce a fost infectata cu Covid-19! E printre cele mai tinere victime ale coronavirusului si nu sufera de alte probleme

Emma, ​​o fetita de 12 ani, se „lupta pentru viata ei” intr-un spital din Atlanta, dupa ce a fost testata pozitiv pentru coronavirus , potrivit verisoarei sale.

Justin Anthony a declarat pentru CNN ca Emma a fost diagnosticata cu pneumonie pe 15 martie si a fost depistata pozitiv pentru coronavirus vineri seara. Sambata, ea era pe un ventilator si este in prezent in stare stabila, a spus Anthony.

Emma nu avea conditii preexistente. Nu a calatorit recent si nu se stie cum a contractat virusul, potrivit lui Anthony.

Asistenta medicala  a confirmat ca un pacient actual a testat Covid-19 pozitiv, desi a refuzat sa intre in detalii.

Publicitate

“Pacientul ramane izolat, iar noi am folosit in mod constant masurile de precautie adecvate. Detalii suplimentare nu vor fi date publicitatii din cauza legilor privind confidentialitatea pacientului”, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului, Jessica Pope.

Expertii din domeniul sanatatii au spus ca persoanele in varsta si cele cu conditii de sanatate precare sunt cel mai expuse riscului de deces de coronavirus. Copiii pot contracta si raspandi virusul, dar in general dezvolta cazuri usoare de boala .

Din cele aproape 45.000 de cazuri confirmate in China pana pe 11 februarie, a existat o singura moarte la cineva mai mic de 20 de ani, potrivit Centrului chinez pentru controlul si prevenirea bolilor, si niciun deces in randul copiilor mai mici de 10 ani.

Din 731 de cazuri confirmate si 1.412 cazuri suspecte de Covid-19 la copii din China, un copil, un baiat de 14 ani, a murit, potrivit unui nou studiu care va fi publicat in revista Pediatrics in iunie. De asemenea, aproape 6% din cazurile de copii au fost severe, comparativ cu 18,5% dintre adultii care au prezentat simptome severe, a descoperit studiul.

Doctor: Pentru prima data in cariera mea, imi este frica

Pacientii  tineri au rezultate mai bune decat persoanele in varsta, dar nici ei nu sunt imuni la virus.

Un raport emis miercuri de centrele americane pentru controlul si prevenirea bolilor arata ca tinerii constituie o mare parte din spitalizari. Pana la 20% dintre persoanele spitalizate cu coronavirus in Statele Unite au  varste cuprinse intre 20 si 44 de ani, a aratat studiul.

Citeste si articolul :   Elena Mateescu, directorul ANM, vine cu vesti proaste. Vremea rea pune stapanire pe Romania

Anthony a declarat pentru CNN ca are aprobarea mamei Emma pentru a-i spune povestea. El a spus ca vrea ca oamenii sa stie gravitatea coronavirusului.

“Stiu din prima parte cat de periculos este”, a spus el. „Toata lumea continua sa spuna ca„ nu are impact asupra tinerilor ”. Dar iata o fetita de 12 ani care lupta pentru viata ei. Oamenii trebuie sa practice distantarea sociala. Oamenii trebuie sa aiba grija de copiii lor. Oamenii trebuie sa ia asta in serios. “

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.