Mesajul de pe patul de spital al unui tanar bolnav de coronavirus la 29 de ani. „Ma simteam invincibil, la inceput nu am dat importanta virusului”

Un italian de 29 de ani care s-a imbolnavit de Covid-19 a transmis un mesaj tinerilor care ignora recomandarile autoritatilor, crezand ca nu vor fi afectati de boala. „Ma simteam invincibil, dar acum sunt in spital si ma uit cu virusul”, a transmis el.

Mesajul transmis de Gabriele Mattia de Angelis de pe patul de spital din Rovereto, unde se afla internat de pe 15 martie, a devenit viral, adunand peste 100.000 de share-uri. „Nu este adevarat ca nu va poate afecta, sa va faca sa suferiti sau chiar mai rau”, a scris el, potrivit La Repubblica.

„Lucram la un centru de inchiriat schiuri din Canazei, Val di Fassa, o cunoscuta statiune de schi frecventata de multi oameni veniti din asa numitele zone rosii, la inceputul anului. Acolo banuieste ca a fost infectat

Publicitate

„Dupa o serie de complicatii aparute cat am stat acasa patru zile, intr-o dupa amiaza am fost obligat sa chem ambulanta. Odata ce am ajuns la spital, mi-au facut un test si dupa opt ore am aflat ca este pozitiv. Aveam febra, tuseam, ma durea gatul, dureri de muschi si oase si respiram cu dificultate din cauza pneumoniei”, povesteste Gabriele de Angelis.

„Ma simteam invincibil, la inceput nu am dat importanta virusului. Insa, din senin, m-am trezit in spital. Cu totii suntem vulnerabili, de asta trebuie sa stati acasa. Nu este adevarat ca nu va poate afecta, sa va faca sa suferiti sau chiar mai rau. Mereu am facut sport si am fost sanatos si am devenit o dovada vie a ce poti pati daca esti infectat. Nimeni nu merita asta, fie tineri sau batrani. Vad oameni care merg in parc sau continua sa mearga la cumparaturi. Va rog, stati acasa!”, a adaugat el, potrivit stirileprotv.ro.

poza 1

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.