Dezastru la granita! Protest spontan in vama Nadlac.

Tensiune maxima, sambata, la Vama Nadlac, pe sensul de intrare in tara, unde a avut loc si un protest spontan. In primul weekend fara restrictii de deplasare, oamenii au vrut sa vina in tara, dar au fost nevoiti sa stea ore in sir la coada, chiar si 12 ore, ca sa intre in Romania.

La un moment dat, a fost un grup de circa 100 de persoane a venit de undeva de la un kilometru departare, si-au lasat masinile acolo, in coloana, si au patruns in punctul de trecere a frontierei, au scandat minute in sir lozinci impotriva autoritatilor, care, spun ei, nu s-au mobilizat asa cum s-ar fi asteptat. Au scandat „Hotii!” si au cantat „Desteapta-te romane!”, in timp ce soferii aflati in coada de masini au claxonat, scrie Digi24

Pana la urma, autoritatile au decis in cursul dupa-amiezii sa mai deschida un punct de trecere a frontierei, prin vama Bors.

In jurul orei 19:00, persista tensiunea, aglomeratia si nervozitatea la vama Nadlac din judetul Arad, potrivit corespondentului Digi24.

In imaginile transmise live, cateva zeci de persoane se vad stand la coada, fara sa respecte distantarea fizica, unele chiar fara sa aiba masti. Sunt persoane care vor sa intre pe jos din Ungaria in Romania. Ele au venit pana la vama cu microbuze sau alte mijloace de transport si vor sa treaca vama pe jos, pentru ca odata ajunse in Romania, sa incerce sa gaseasca un autobuz sau alte vehicule, pentru a merge catre casele lor.

In ceea ce priveste masinile, pe toate cele sapte benzi deschise pentru autoturisme la Vama Nadlac era coada. Sunt oameni care spun ca asteapta chiar si de 12 ore ca sa ajunga in punctul de trecere a frontierei.

Publicitate

Autoritatile spun ca situatia s-a creat din mai multe motive, dar in primul rand, autoritatile maghiare au fost luate prin surprindere de acest flux mare de romani care vor sa intre in tara si nu au suplimentat destul de repede efectivele de politisti de frontiera pentru a deschide mai multe artere de intrare prin vama.

Citeste si articolul :   Cine este castigatoarea Romanii au talent 2021

Multi dintre cei care stau la coada vin din diverse tari europene si spun ca nu au avut nicio problema cand au trecut frontiera in alte tari. Sunt frustrati ca tocmai cand au ajuns la granita Romaniei trebuie sa astepte.

Si pe sensul de iesire din Romania au fost insa cozi, chiar si de 8 kilometri. Sunt oamenii care vor sa plece inapoi in strainatate, la munca, pe masura ce mai multe tari au anuntat ca isi repornesc economia. Cozile, potrivit autoritatilor romane, s-au format tot din cauza autoritatilor maghiare, pentru ca la vama ungara sunt foarte multe formalitati de indeplinit.

Cei din Ungaria vor sa se asigure ca fiecare persoana care le traverseaza tara este sanatoasa si de aceea trebuie sa treaca printr-un soi de interviu epidemiologic, apoi trebuie sa dovedeasca cu acte ca are un loc de munca acolo unde se duce sau ca are rezidenta in strainatate.

Citeste si articolul :   Dragos Stanciu, fostul sot al castigatoarei Survivor Romania 2020, spune adevarul. De ce s-a despartit de Elena Ionescu

Sambata, la ora 21:00, situatia nu se schimbase prea mult la Nadlac. A crescut numarul persoanelor care stau la coada pentru a intra pe jos in Romania. Sunt de ordinul sutelor, iar jandarmii incearca in zadar sa-i convinga sa respecte cat de cat distantarea fizica.

Intre timp, autoritatile au deschis si Nadlac II pe sensul de intrare spre Romania.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.