Monica Pop, atac dur la adresa autoritatilor dupa evacuarea pacientilor de la spitalul Foisor: “Este un film horror”

Monica Pop a reactionat dur dupa decizia autoritatilor de a aveacua Spitalul Foisor. Zeci de pacienti operati au fost evacuati de urgenta.

„Ireal, eu cred ca este un film horror si va rog sa ma credeti ca bolnavii ar trebui sa mearga acum in fata Ministerului Sanatatii. Puteau sa ia o aripa a spitalului si restul sa fie bolnavi de viroze si sa fie tratati, nu se poate asa ceva!

Minti patologice care pot sa inventeze asa ceva si daca lumea sta sa suporte asa ceva nu se poate!”, a declarat Monica Pop la Romania tv.

Totodata, Raed Arafat a explicat ca s-a luat aceasta decizie deoarece in Bucuresti nu mai sunt locuri libere la terapie intensiva.

Publicitate

Publicitate

”S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foisor in spital suport covid. Situatia este grava in Bucuresti. Azi a trimis la Iasi, cu un avion al Armatei, 3 pacienti, din Bucuresti.

Maine dimineata spitalul trebuie sa primeasca pacienti COVID. Unii pacienti sunt trimisi la alt spital, altii sunt externati, pentru ca nu au probleme. Normal ca trebuie sa evacuam. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu cateva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensiva, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumatate. La Pipera nu putem sa facem terapie intensiva, acolo e pentru cazuri usoare. Deja am semnat ordinele de detasare a personalului medical.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Sa nu uiti, draga prietene, ca noi, suntem cei care te scoatem cu ranga dintre fiare. Nu multimea de gura-casca"

In acest moment nu mai avem in vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusa munca de lamurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleaca acasa, nu s-a luat decizia intr-un birou.

Noi discutam despre Foisor inca de ieri, dar azi la pranz s-a luat decizia. Noi speram sa se stabilizeze situatia in urmatoarele doua saptamani, dar, din nefericire, sunt tot mai multe cazuri de terapie intensiva.”, a declarat Arafat la Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.