Nelu Ploiesteanu este inmormantat astazi. Ce trebuie sa faca familia

Nelu Ploiesteanu va fi condus astazi pe ultimul drum. Familia artistului a facut cerere la Parchet pentru efectuarea unei necropsii in speranta ca artistul va iesi egativ la testul Covid, dupa trei saptamani de stat la Terapie Intensiva.

Rezultatele analizelor au aratat ca artistul avea coronavirus in momentul decesului.

In urma autopsiei si a prelevarii de tesut, diagnosticul a fost: pozitiv coronavirus. Cu alte cuvinte, sicriul va pleca sigilat catre cimitir, iar la inmormantare vor avea voie maximum 20 persoane.

Trupul neinsufletit al artistului a ajuns acasa. Nu va exista o slujba cu priveghi pentru indragitul cantaret, din privina regulilor COVID-19. Sicriul va fi dus de acasa la cimitrul Straulesti.

Mara Banica a anuntat ca inmormantarea are loc astazi, la ora 12.00, la Cimitirul Straulesti. Nelu Ploiesteanu va fi inmormantat in locul de veci unde este inmormantat si Mihaita, baiatul lui care a murit in urma cu doi ani. Barbatul avea doar 32 de ani si suferea de un handicap extrem de grav, care il tintuise la pat.

Citeste si articolul :   Lucian Romascanu, purtatorul de cuvant al PSD, suparat pe presa fara sa stie ca e pornita camera: ”O sa primeasca o p... in c... toti”. VIDEO

“Astazi, Nelu Ploiesteanu va fi condus pe ultimul drum. Inmormantarea va avea loc la ora 12.00, la cimitirul Straulesti 2. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!”, a scris Mara Banica pe Facebook.

Familia lui Nelu Ploiesteanu considera ca ceea ce se intampla este o batjocura la adresa artistului.

“M-a sunat sefa DSP Bucuresti, pentru ca nu ii raspundea la telefon fiica lui Nelu Ploiesteanu. Mi-a spus ca testul este pozitiv si ca din pacate nu poate avea loc o inmormantare asa cum trebuie, dar ca oricum nu tine de ei. Am spus, cum, nici macar o slujba? Nu, slujba in curtea bisericii nu e reglemenata in lege sa nu se faca.

Eu am luat de buna informatia, am transmis-o mai departe si am vorbit la Biserica Sfantul Gheorghe Nou incercand sa aiba loc aceasta slujba de inmormantare in curtea bisericii, dupa care sa mergem cu el la cimitir. Preptul a spus, trebuie sa intreb la Patriarhie. De acolo i s-a spus sa spuna DSP daca se poate. Ii scriu sefei DSP Bucuresti intreband-o daca pot depune o cerere in care sa va intreb daca este interzis sau nu de lege sa se faca o slujba de inmormantare in curtea unei biserici.

Citeste si articolul :   Elena Udrea, prima reactie dupa condamnarea la opt ani: "O blestem pe judecatoare"

Raspusul a fost: poti sa depui o cerere, raspunsul va fi nu. (…) In lege nu e stipulat. Pana la urma pot sa fac aceasta slujba oriunde. Care e diferenta daca o fac in cutea unei biserici sau o fac in curtea unui cimitir. Eu nu vad diferenta. Daca o vede cineva, sa mi-o explice si mie. Nu pot sa imi dau seama (…)

Cei care manevreaza cadavre in costume anti-COVID, il ating oricum. Care e diferenta ca il atingi si il pui intr-un sac, sau ca il imbraci in hainele lui. Nu e vina lor. Eu i-as intreba care e diferenta, pe cei care impun aceste reguli.

Nu stiu ce se intampla la noi. Este strigator la cer. Adica, daca nu avem nici dreptul sa murim, ce Doamne iarta-ma drept mai avem?”, a spus Mara Banica intr-o interventie telefonica pentru Antena 3.

Autor