12 alimente care au efecte neasteptate asupra organismului

Cu moda alimentatiei sanatoase, acordam mai multa atentie etichetelor alimentelor si incercam sa ne construim corect dieta. Cu toate acestea, cercetarile stiintifice inca nu pot determina ce este cu adevarat bun pentru sanatatea noastra. Faptul este ca multe produse contin diverse substante chimice despre care nici macar nu stiam.

Orezul rafinat contine carbohidrati rapizi, datorita carora moleculele de glucoza intra mai repede in fluxul sanguin. Si acest lucru, la randul sau, poate duce la o schimbare a nivelului de zahar din organism, ceea ce nu este intotdeauna bun pentru creier sau sistemul nervos.

Popcornul s -a dovedit a fi nu doar o gustare pentru  filme, ci si un bun remediu pentru combaterea depresiei si stresului. Contine vitamina B, proteine, fosfor, fier, siliciu si magneziu. Si acest intreg cocktail permite sistemului nervos sa functioneze corect.

O cantitate destul de mare de mercur a fost gasita in ton . Un exces al acestuia in organism poate duce la probleme de memorie. In plus, la pesti s-a gasit bifenil policlorurat, o substanta chimica care poate afecta hormonii si functiile sistemului nervos.

Untura de porc contine acidul arahidonic . Este esential pentru functionarea normala a creierului si, de asemenea, ajuta la combaterea bolii Alzheimer. Cu toate acestea, daca untura este consumata adesea , consecintele pot fi diferite.

Cerealele nu pot fi intotdeauna un depozit de vitamine. Pentru a creste, au nevoie de gluten , un grup de proteine de stocare. Cu toate acestea, anticorpii din acest grup sunt capabili sa distruga substantele chimice de care oamenii au nevoie. Si fara aceste substante, putem suferi de depresie si atacuri de panica.

Dar , ciocolata neagra a confirmat doar utilitatea sa. Contine flavonoide care sunt responsabile pentru activarea celulelor creierului. Datorita lor, vasele de sange se extind, creierul primeste mai mult oxigen si este mai bine activat.

Iti place branza tare ? Atunci fii atent. Contine tiramina, care se formeaza in timpul descompunerii proteinelor. Aceasta substanta poate creste tensiunea arteriala si poate provoca migrene.

Fasolea contine acid tanic. Daca exista o multime din acesta in corpul nostru, atunci corpul poate avea probleme cu absorbtia mineralelor, de exemplu, fierul. Acest lucru poate duce la probleme cu alimentarea cu sange a creierului si la dezvoltarea anemiei.

Citeste si articolul :   De ce este buna quinoa pentru tine?

Iar cartofii nu trebuie exclusi din dieta. Tuberculii la cuptor sunt bogati in potasiu, glucoza, vitamine B si aminoacizi. Pentru ei, corpul va va multumi cu siguranta, deoarece acestea sunt cele care cresc aportul de sange catre creier si ii furnizeaza energia necesara pentru functionare.

Curcuma , care este ingredientul principal in curry, contine multi antioxidanti si combate imbatranirea creierului. Sustine functiile cognitive care de obicei se deterioreaza odata cu varsta.

Sofranul contine multe minerale, vitaminele B si C, deci imbunatateste functia creierului si este capabil sa trateze chiar si unele tulburari.

Scortisoara nu merita neglijata. Acest condiment contine ingrediente extrem de importante: alcool cinamilic si cinamaldehida. Mirosul ei singur ajuta la rezolvarea sarcinilor care necesita multa atentie, memorie vizuala si reactii rapide.

Publicitate

Autor