Raluca Turcan, anunt de ultim moment despre taloanele de pensii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca incepand din 15 martie, talonul mov va ajunge la pensionarii din Romania. Acestea sunt cupoanele de pensie pe care postasii trebuie sa le duca pensionarilor care au ales sa primesca pensiile pe card bancar.

Raluca Turcan, anunt de ultim moment despre taloanele de pensii

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat ca incepand din data de 15 martie 2021 postasii vor incepe sa distribuie talonul mov la domiciliile beneficiarilor.

“Din 15 martie am rezolvat o problema plimbata de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care postasii trebuie sa le duca acasa celor care au optat sa-si primeasca drepturile prin banca, a declarat Ministrul Muncii.

De asemenea, ministrul a transmis  ca distribuirea taloanelor mov era o obligatie contractuala pe care Posta Romana o avea si pe care nu a respectat-o timp de 15 ani. 2,3 milioane de romani urmeaza sa primeasca cupoanele de pensie incepand cu data de 15 martie 2021.

Doua tipuri de taloane

Pensionarii din Romania trebuie sa primeasca doua tipuri de taloane: cele mov destinate pensionarilor care primesc pensia prin banca, si taloane rosii pentru cei care incaseaza drepturile de pensie la domiciliu. Talonul rosu este documentul de plata, iar talonul mov este documentul prin care pensionarii sunt informati cu privire la sumele care le intra in contul bancar.

“Necunoasterea prevederilor contractuale de catre factorii postali, perpetuata ani de zile, a fost rezolvata in doar cateva zile printr-un act aditional semnat intre Casa Nationala de Pensii Publice si Compania Nationala Posta Romana la Conventia-Cadru incheiata in anul 2003”, a mai spus Raluca Turcan.

Taloanele vor fi distribuite la domiciliul pensionarilor de catre postasi, ele putand fi returnare Caselor de Pensii doar dupa 24 de luni de la data la care au fost emise.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.