Barack Obama este in doliu. “Mama Sarah” a decedat

Barack Obama este in doliu. Mama Sarah, asa cum a fost numita cu drag bunica vitrega a fostului presedinte american, a fost un filantrop care a promovat educatia pentru fete si orfani.

Sarah Obama,  bunica vitrega a fostului presedinte american Barack Obama, a murit. Informatia a fost confirmata luni de rude si oficiali. Femeia avea 99 de ani.

Mama Sarah, asa cum a fost numita cu drag cu bunica vitrega a fostului presedinte american, a promovat educatia pentru fete si orfani in satul ei Kogelo. Aceasta a decedat in jurul orei 4 dimineata, ora locala, in timp ce era tratata la spitalul Jaramogi Oginga Odinga din Kisumu, al treilea cel mai mare oras din Kenya din vestul tarii, potrivit fiicei sale Marsat Onyango.

A murit in aceasta dimineata. Suntem devastati ”, a declarat Onyango pentru Associated Press.

Publicitate

“Mama era bolnava de boli normale, nu a murit de COVID-19”, a spus un purtator de cuvant al familiei, Musa Ismail, adaugand ca a fost testata negativ la Covid-19. El a spus ca a fost bolnava cu o saptamana inainte de a fi dusa la spital .

Citeste si articolul :   Doliu in teatrul romanesc. S-a stins inca o stea a Generatiei de Aur

Barack Obama a fost informat despre moartea acesteia. Fostul presedinte isi iubea nespus de mult bunica. Obama a vorbit, de nenumarate ori despre bunica sa vitrega, in discursurile oficiale. De altfel, femeia a fost alaturi de el in cele mai importante momente din cariera lui, cum ar fi prima sa investire in functia de presedinte al Americii, din 2009.

Ea va fi inmormantata marti.

„Trecerea mamei Sarah este o mare lovitura pentru natiunea noastra. Am pierdut o femeie puternica, virtuoasa, o matriarha care tinea impreuna familia Obama si era o icoana a valorilor familiei ”, a spus presedintele Uhuru Kenyatta.

Publicitate

Ea va fi amintita pentru munca sa de promovare a educatiei orfanilor, a declarat guvernatorul Kisumu Anyang Nyong’o, in timp ce isi prezenta condoleantele oamenilor din satul Kogelo pentru greaua pierdere.

„A fost un filantrop care a mobilizat fonduri pentru a plati taxele scolare pentru orfani”, a spus el.

Sarah Obama, a fost a doua sotie a bunicului presedintelui Obama.

Presedintele Obama si-a aratat adesea afectiune fata de ea si a denumit-o „Bunicuta” in memoriile sale, „Dreams from My Father”.

Citeste si articolul :   Mihai Bendeac si-a facut testul pentru coronavirus. Totul a fost filmat. Care este rezultatul

De zeci de ani, Sarah Obama a ajutat orfani, crescand unii in casa ei. Fundatia Mama Sara Obama a contribuit la furnizarea de alimente si educatie copiilor care si-au pierdut parintii – oferind rechizite scolare, uniforme, nevoi medicale de baza si taxe scolare.

Intr-un interviu din 2014 cu AP, ea a spus ca nu vrea ca acesti copii sa fie analfabeti, asa ca a toti copiii familiei ei merg la scoala.

Ea si-a amintit cum tatal fostului presedinte amierican pedala sase mile (noua kilometri) pana la scoala in fiecare zi, din satul natal al familiei, Kogelo, in orasul mai mare Ngiya, pentru a se asigura ca a primit educatia pe care ea nu a avut-o niciodata.

„Imi place educatia”, a spus Sarah Obama, deoarece copiii „invata ca pot fi autosuficienti”, in special fetele care de prea multe ori nu au avut ocazia de a merge la scoala.

„Daca o femeie primeste o educatie, ea nu numai ca isi va educa familia, ci va educa intregul sat”, a spus ea.

Citeste si articolul :   Doliu in invatamantul romanesc. S-a stins la doar 43 de ani

In semn de recunoastere a muncii sale de sustinere a educatiei, a fost onorata de Natiunile Unite in 2014, primind premiul inaugural pentru antreprenoriatul femeilor in ziua educatiei.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.