Virgil Musta, anunt de ultim moment: “Daca ai anticorpi, nu mai faci boala”

Medicul Virgil Musta  sustine ca persoanele care au anticorpi nu mai fac boala si nici nu o mai transmit.

“Legea spune in felul urmator. Intri in izolare 14 zile daca esti contact cu o persoana care este depistata pozitiv. Dar contactul nu inseamna o simpla intalnire pe strada. Inseamna sa stai in aceeasi locuinta, sa stai in aceeasi incapere minimum 15 minute, la o distanta mai mica de doi metri. Contactul este bine definit.

E posibil sa se intalneasca cu un coleg de serviciu. Asa ca ideal ar fi ca la locul de munca sa se gaseasca solutia sa nu fie foarte multi contacti, sa nu se ajunga in aceasta situatie. Sa nu stea mai aproape de doi metri si fara masca. ”, spune doctorul.

Ce trebuie sa faci ca sa nu intri in izolare

Publicitate

Publicitate

”Aceste reguli nu sunt chiar asa de greu de respectat. Sunt putine locuri de munca in care sa nu poti sa stai la o distanta de doi metri si sa nu porti masca. Daca se respecta regulile, nu intri in definitie de caz. Definitia de caz e cand stai bot in bot sau la mai putin de un metru, mai mult de un sfert de ceas. Si fara masca. Dar conform legii, daca esti contact cu cineva pozitiv, te izolezi. Daca ai simptomatologie, te testezi”, a spus medicul timisorean, Virgil Musta.

Citeste si articolul :   Inca sase elevi si o profesoara au fost confirmati pozitiv cu covid. Cursurile au fost suspendate

Daca ai anticorpi, nu mai faci boala!

“Legea nu prevede aceasta situatie, dar poate sa nu stea in izolare, pentru ca nu are justificare. Daca are anticorpi, nu mai face boala, si nici nu mai transmite. Dar e discutabila treaba. Nu poti sa faci lege foarte clara, pentru ca nu se stie exact cat tine imunitatea, inca sunt studii clinice care arata ca imunitatea incepe sa scada de la doua luni incolo. Pur si simplu trebuie vazute individual situatiile de acest gen”, a mai spus doctorul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.