Virgil Musta, vestea asteptata de toti romanii: “Cam in doua saptamani…”

 Virgil Musta, celebrul medic din Timisoara, a spus ca masurile de limitare a raspandirii coronavirusului trebuiau luate mult mai devreme, inainte ca numarul cazurilor de infectari cu coronavirus sa creasca brusc. In momentul de fata, trebuie sa mai avem rabdare pentru reducerea cazurilor. Aceasta reducere va veni cu conditia sa fie impuse masuri.

„Numarul de pacienti internati la Terapie Intensiva ramane mare, arata cifrele. Exista o proportie intre numarul de pacienti critici si numarul de decese. Statistica este la fel peste tot in lume si nu inseala”, a spus seful sectiei Boli Infectioase II de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

El a explicat ca trebuie luate „masuri foarte rapide, stricte si riguroase” .

„Ideal era ca masurile sa fi fost luate mai devreme, inainte ca epidemia sa revina cu atata putere. Daca luam masuri bune, cam in doua saptamani vom avea o reducere a cazurilor”, a mai spus medicul.

Virgil Musta spune ca masurile trebuie luate local, adaptate la specificul fiecarei zone afectate de coronavirus.

Citeste si articolul :   Capitala a depasit incidenta de 6 la mia de locuitori. Ce restrictii ar putea intra in vigoare

„Este mai responsabil sa facem masuri individuale in anumite zone, decat sa cream reguli generale, care in anumite zone sa nu fie necesasre si sa perturbe activitatea”, a declarat Virgil Musta.

Incepand cu data de 2 august au intrat in vigoare o serie de reguli privind reducerea programului la baruri si terase in mai multe judete din tara si in Bucuresti, masuri decise de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, mare parte din tara autoritatile locale au introdus obligativitatea purtarii mastii in spatiile deschise aglomerate.

Potrivit autoritatilor, mai multe localitati din tara au fost puse in carantina, cu limitarea drastica a deplasarilor in si din localitatile respective.

Autor