Virgil Musta, apel disperat: “E risc sa se extinda si in alte parti ale tarii”

Medicul timisorean, Virgil Musta, a facut apel la toata populatia pentru respectarea masurilor impotriva raspandirii noului virus.

“Numarul este foarte mare si oscileaza. Sunt zone cu foarte multi pacienti si aceste zone sunt focare importante care, daca nu sunt izolate sau nu se iau masuri urgente, e risc sa se extinda si in alte parti ale tarii.”

Masuri impotriva celor care nu respecta regulile

“Trebuie responsabilizati cei a caror activitate e posibil sa produca imbolnavire. Unde nu se doreste respectarea regulilor trebuie identificate aceste activitati, societati si luate masuri contra acestora. Virusul exista si cand lasam garda jos, ataca rau.”

Oamenii trebuie sa fie responsabili

“Trebuie sa fim responsabili si constienti si solidari. Daca eu consider ca personal nu pot pati nimic, trebuie sa am grija de cei din jur. In ultimul timp s-a dovedit ca si pacientii cu stare de sanatate aparent buna si fara comorbiditati fac forme severe sau raman cu urme severe. Trebuie luate masuri. In orice tara unde au aparut focare au fost rapid izolate si neutralizate”

Citeste si articolul :   Virgil Musta, avertizeaza: Sistemul medical e aproape de limita. „Vom pierde batalia cu virusul”

Am datoria sa va atrag atentia asupra pericolelor care ne asteapta, asupra capcanelor in care puteti cadea daca nu va informati din surse sigure, daca dati crezare zvonurilor si nu actionati responsabil.

Evaluati-va corect riscurile, respectati regulile si masurile de precautie si vegheati ca si altii sa le respecte, nu calatoriti in zone rosii cu multe imbolnaviri, evitati zonele aglomerate.

Cu totii ne dorim sa putem petrece aceasta vara linistiti. Toti meritam reintoarcerea la normalitate, la libertate, dar in contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de catre toti”, a fost mesajul transmis de Virgil Musta

Autor