Intram din nou in starea de urgenta? Virgil Musta, anunt de ultim moment: ,,Asistam deja la un val doi in anumite locuri”

Intram din nou in starea de urgenta? Dupa etapele de relaxare, numarul cazurilor de infectari cu coronavirus, a crescut considerabil. Medicii si autoritatile trag un semnal de alarma pentru ca populatia sa respecte regulile ramase in vigoare, masuri de igiena si distantare sociala.

Din pacate, foarte multi oameni nu cred ca acest virus exista. Acest lucru a fost alimentat din plin de catre persoane care cred in teoria conspiratiei.

Medicul Virgil Musta, salvatorul de la Timisoara, spune ca in anumite regiuni din tara, numarul cazurilor este mai mare decat in perioada de varf a pandemiei.

Totodata, medicul spune ca acest lucru indica un al doilea val de coronavirus, local.

Publicitate

,,Asistam deja la un val doi in anumite zone ale tarii. Daca ne uitam la Brasov, numarul de cazuri este mai mare decat in perioada acuta a pandemiei. Noi, din fericire, stam bine, avem un numar foarte mic de cazuri, dar daca nu vom fi precauti si nu vom intelege ca trebuie sa respectam regulile, sigur vom avea si un al doilea val. Acesta poate aparea in lunile de toamna, poate iarna. Sper ca acesta sa poata fi tinut sub control cum a fost tinut si in timpul primului val de pandemie”, a declarat medicul Virgil Musta pentru Express de Banat.

Citeste si articolul :   Nou record de pacienti COVID-19 in sectiile ATI

Virgil Musta atentioneaza si asupra sufocarii sistemului de sanatate, daca se continua in acest ritm. ,Sunt zone in tara in care numarul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Brasovul, Bucurestiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sanatate este deja prezent. Asta din cauza ca oamenii nu inteleg ca exista virus, ca exista transmitere, ca trebuie sa respectam regulile si ca daca nu le respectam riscam sa ne relaxam cu reguli mai stricte”, a mai declarat medicul Virgil Musta.

Publicitate

Chiar si Raed Arafat este ingrijorat de teoria conspiratiei.

„Consideram periculoase o serie de abordari ale mass-media audio-vizuale care imprumuta narative disuasive ostile interesului public, folosite in campanii de dezinformare promovate prin intermediul unor publicatii on-line, fara identitate asumata si care au facut obiectul anterioarelor analize ale Grupului de Comunicare Strategica. In locul fake-news-urilor evidente, promovate in perioada starii de urgenta si care au putut fi usor identificate, inclusiv de catre persoane care nu sunt de specialitate, ca fiind informatii incorecte sau false, observam faptul ca in ultima perioada se recurge la o abordare mult mai subtila, prin constructii narative elaborate si cu un grad ridicat de complexitate, care au toate sansele sa determine atitudini si comportamente sociale nejustificate in randul populatiei”, a spus Secretarul de Stat.

Citeste si articolul :   Accident grav in Valcea. A fost activat planul rosu

Tot Raed Arafat, a avertizat ca lucrurile pot deveni grave

„Chiar daca pare dur ce zic acum, la un moment dat, daca nimeni nu vrea sa creada si nimeni nu vrea sa asculte ne ramane o singura solutie: asteptam la spital! Primul venit, primul servit!

Stam si asteptam si sa nu uite lumea ca vom ajunge la situatia, nu eu, medicii, cum s-a intamplat in alte tari, sa decida cine ramane in viata si cine nu. Suna extrem de cinic dar este realitatea!

„Nu e o boala care este foarte simpla, are unele complicatii pe care nu le vedem cu altele, are complicatii nu numai pe sistemul pulmonar. Situatia oricand poate sa degenereze”, a declarat Secretarul de Stat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.