Medic roman: “Inainte sa traim, vom mai muri putin.”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care critica parlamentarii si guvernantii pentru ceea ce se intampla in Romania acum.

Iata de spune medicul:

“Inainte sa traim, vom mai muri putin.

Asa imi incep editorialul trimis celor de la Viata Medicala, in al doilea an de pandemie, al optulea de cand scriu acolo.

Publicitate

In timp ce scrofuloza guvernamentala se adanceste, astazi ne-am apropiat de noua inflexiune a celor 200 de decese zilnice, lucru care se traduce in dublarea mortalitatii prin COVID, lunar, fata de cele trei luni anterioare.

Cui datoram acesti plecati dintre noi? Si cat de justa le va fi fost trecerea in nefiinta?

Tot ce-am fi putut invata in prologul pandemic, toate lucrurile care ne-ar fi permis o asezare mai buna in ”lupta cu pandemia” s-au transformat intr-o idioata galceava guvernamentala in care cine nu-i naiv e inept, si cine nu-i inept e bandit.

Cresterea capacitatii sanitare cat priveste ”paturile ATI” e ca si cum ti-ai extinde hotelul morti cu o noua aripa. Tot atata personal, cateva paturi in plus. Si asta pentru ca efortul la baioneta al personalului sanitar nu poate schimba decat subtil ghilotina complicatilor pneumonice ale coronavirusului. Iar daca oameni vor trai, lor le va fi norocul, dar daca oameni vor muri, i-au omorat doctorii. Asa afirma, cel putin, noii prooroci promovati de heuristica si algoritm, propaganda si extremism.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, anunt de ultim moment: "Daca ai anticorpi, nu mai faci boala"

Sanatatea noastra mintala se crapa. Dar nimanui nu-i pasa de ea. Zero programe care sa vina in intampinarea celor care-au trait frica vecina cu moartea, in izolare, pe-un pavilion. Nicio indreptare pentru copiii aruncati de colo, colo, care online, care offline, care in offside-ul complet educational.

Publicitate

Intre timp se mai gasesc unii sa se certe cu altii, altii se cearta cu unii, toata lumea isi umfla pipota competentei neintelese, ca doar l-am citit si noi pe Eminescu, nu? Zace in fiecare comentator pe internet un sarmanul Dionis.

Vai voua care inca n-ati piedut pe nimeni de Covid. Voua nu va ramane decat agonia indoielii, ceasul asta sinistru care bate o data pe zi la ora pranzului, si apoi soapta intunecata azi mai departe, maine mai aproape, a celor pe care i-ati stiut si care s-au dus. S-au dus in pofida afirmatilor polianice cum ca e-o raceala ca oricare alta, ca de fapt e un instrument de manipulare in masa, ca va sperie buhuhu-ul guvernamental, ca sunteti niste vite impinse spre abatorul Big Pharma. Si altele.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Un sfarsit atat de ticalos. Legati, prin plaman, de planeta asta care ne rabda"

Va fac la belciuge lupi in blana de oaie pe care i-ati mai si bagat in Parlament. Va amuza, frecvent, iesiri aberante ale unora care-ar spune ca si ozonul, si bizonul, fac bine la corazon, nicidecum antigenul si oxigenul.

Inainte sa traim, vom mai muri putin. Putin mai putin, putin mai mult. Unii dintre voi veti muri pana cand se va savarsi ultimul act al acestui proces deja sarbatorit cu relativ fast de cei care au dat primii piept cu dihania, si i-au vazut coltii, si i-au simtit duhoarea. Dar ei nu vor fi cei din urma. Cei din urma, abia, vor fi cei care mai sunt, cei care vor putea spune, cu adevarat, povestea.

Iara lor noi toti le lasam, in fiecare zi, un altceva de povestit. Doar ca pe masura ce progresam in nuvela aceasta nebuna noi detalii apar despre, de fapt, cat de jos putem cobori in psihoza de grup”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Ce medie a obtinut nepoata sotilor Ceausescu la Bacalaureat si cum arata Alexandra acum

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.