Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment pentru elevi. Vacanta de primavara va fi prelungita

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca vacanta de primavara va fi prelungita. Aceasta va incepe la 2 aprilie si se va incheia la 4 mai.

De asemenea, ministrul a explicat ca este o perioada critica din perspectiva epidemiologica. In acest context, vacanta sa fie prelungita cu trei saptamani.

Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment pentru elevi. Vacanta de primavara va fi prelungita

„Am propus modificari in structura anului scolar. Propunand o vacanta de primavara din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sarbatorilor pascale catolice si ortodoxe”, a declarat Sorin Cimpeanu.

„Vacanta de primavara va fi prelungita cu trei saptamani, incepand cu 2 aprilie pana pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critica din perspectiva epidemiologica, va beneficia de o scadere a mobilitatii”, a mai spus ministrul Educatiei.

„Observand evolutia epidemiologica din ce in ce mai grava, corelata cu starea sistemului sanitar, luam in considerare extinderea perioadei vacantei de primavara in asa fel incat avantajele sa fie urmatoarele: sa includa si sarbatorile pascale catolice si sarbatorile pascale ortodoxe; sa permita o micsorare a mobilitatii pe perioada lunii aprilie, care se anunta ca fiind cea mai dificila; sa permita organizarea examenului de bacalaureat la aceleasi date chiar daca vom fi nevoiti, ca anul trecut, sa echivalam competentele si sa organizam proba de competente digitale dupa bacalaureat,” a punctat ministrul Cimpeanu.

Autor