Raed Arafat a rabufnit: “Incearca sa manipuleze, sa minta, sa induca informatii si idei false”

Raed Arafat, seful DSU, a rabufnit dupa ce au aparut informatii false potrivit carora acesta ar fi condamnat la moarte in tara sa natala. Cine a lansat aceste minciuni?

Secretarul de stat spune ca in ultima vreme au circulat mai multe fake news-uri la adresa sa si a institutiei pe care o conduce. O anumita ”doamna senatoare” ar fi cea care a raspandit informatii false cum ca Raed Arafat ar fi ”conamndat la moarte la el acasa”.

De asemenea, Raed Arafat a vorbit si despre informatia falsa potrivit careia, slujba de Paste se poate devansa pana la ora 22:00 sau se poate reprograma pentru a doua zi. Secretarul de stat mentioneaza ca isi doreste ca in acest an romanii sa aibe o libertate mult mai mare de Sarbatorile Pascale.

„Speranta noastra este sa avem o mai mare libertate decat a fost anul trecut. Depinde si de situatia epidmeiologica si de toate celelalte aspecte. Dar sa vin sa spun ca mutam ora sau ca schimbam slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au incercat unii, folosindu-se de numele postului domneavoastra, sa spuna ca «uite, doctorul Arafat a declarat la Digi24» si au pus si sigla.

Arata cat de multa lume cu rea intentie exista in jurul nostru si care incearca sa manipuleze, sa minta, sa induca informatii si idei false, sa vina cu narative false, lucruri cu care ne luptam deja de ceva timp. Ei n-au obosit. Noi avem treaba si trebuie, din pacate, sa dedicam si un pic de timp sa combatem aceste atacuri pe care ei le fac in continuu”, a explicat Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat, condamnat la moarte?

In ceea ce priveste aceste informatii false, seful DSU a spus ca nu stie de unde a pornit aceasta minciuna. De asemenea,  Arafat a vorbit despre toate declaratiile false facute la adresa sa.

Seful DSU sustine ca o “doamna senatoare” ar fi fost cea care a pornit cu aceasta serie de declaratii. Aceasta a spus despre Raed Arafat ca ar fi ”condamnat la moarte la el acasa” si ca ”e ruda cu Omar Hayssam”.

”De ce nu se duce Raed Arafat in tara lui, unde este condamnat la moarte?”, a spus Sosoaca atunci cand le-a cerut romanilor sa iasa in Strada

Citeste si articolul :   Auchan anunta ca magazinele se vor inchide de Paste. Ce program va avea in aceasta saptamana

„Din pacate, in ultima perioada au fost multe din aceste tipuri de minciuni. Asta a fost una mai mult raspandita, care a dus la atacuri foarte mari si la niveluri de persoana dar si la nivelul institutiei care o deservesc, DSU.

Nu e singura minciuna. Hai sa luam minciuna ca «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasa», adica nu la mine acasa in Romania, ci «la el acasa» in capul altora ar fi altundeva si ca eu as fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. In viata mea nu am auzit asa ceva. Si totusi asta s-a raspandit, fiind pornita aceasta chestie de o doamna senatoare. Si multe alte minciuni circula luna de luna.

Se trimite un mesaj care zice ca «Arafat e ruda cu Omar Hayssam si l-a ajutat sa fuga din tara» – alta minciuna cu care este plin internetul de ea.

Pe internet o sa gasiti un fost parlamentar, un domn Metin, care a facut seriale de minciuni pe numele meu. Le gasiti pe YouTube. Am incercat sa sesizez YouTube ca sunt minciuni, ca persoana fabuleaza, ca nu e corect. Au ramas acolo toate minciunile lui”, a mai declarat Raed Arafat, la Digi24.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.