O noua varianta a coronavirusului a fost descoperita in regiunea Bretania, Franta

Potrivit DGS, primele analize nu au dus inca la oconcluzie clara.  O noua varianta a coronavirusului SARS-CoV2 a fost identificata in Bretania, Franta, dupa aparitia unei surse de contaminare la spitalul Lannion (Côtes-d’Armor), a declarat Directia Generala Sanatate intr-un comunicat de presa luni, confirmand ce a anuntat vineri Agentia Regionala de Sanatate .

Se ridica o alta ipoteza: posibilitatea de a scapa de testele de screening conventionale.

Intr- un alt document, destinat lucratorilor din sanatate , facut public luni, Directia Generala a Sanatatii explica „ca este in curs de evaluare” pentru a determina daca mutatiile acestei variante pot provoca „o lipsa de recunoastere de catre testele virologice care duc la un subdiagnostic” , scrie FranceTvInfo.

Publicitate

In comunicatul de presa, DGS mentioneaza cazul „mai multor pacienti care prezinta simptome tipice care sugereaza o infectie prin SARS-CoV-2, dar un rezultat negativ al testului RT-PCR pe probe nazofaringiene si pentru care diagnosticul ar putea fi pus prin serologie sau efectuarea RT -PCR pe probe respiratorii profunde. ”

Prin urmare, „intr- o zona geografica care include o parte a departamentelor Côtes-d’Armor si Finistère” ,ministerul indeamna medicii sa urmeze instructiuni noi pentru a diagnostica mai bine persoanele infectate.

Clasificate intr-o categorie care contine mii de variante

„Ca masura de precautie, autoritatile locale, prefecturile si ARS, intensifica masurile de reducere a transmiterii virusului, de exemplu prin accelerarea vaccinarii, prin amintirea importantei respectarilor masurilor sanitare si limitarea adunarilor” , indica si DGS

Sambata, 8 cazuri de persoane care purtau aceasta varianta fusesera identificate si confirmate prin secventiere.

In asteptarea unor investigatii suplimentare, care trebuie sa evalueze si modul in care reactioneaza la vaccinarea impotriva Covid-19 sau prezenta anticorpilor, aceasta varianta a fost clasificata in categoria „de urmarit” de catre autoritati. Acesta grupeaza cele mai multe variante care apar in mod natural in lume si dintre care doar o mica proportie pune in cele din urma probleme speciale de sanatate publica.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.