A aparut o noua varianta a coronavirusului cu mutatii fara precedent. Avertismentul medicilor

Potrivit noilor informatii, o noua varianta a coronavirusului, foarte diferita de celelalte, a fost descoperita in Franta in luna octombrie. Noua varianta a fost depistata dupa ce 18 elevi si sase adulti s-au imbolnavit de COVID intr-o scoala din Bannalec, in vestul Frantei. Astfel, noua varianta a fost denumita B.1.X sau B.1.640.

Primele infectari au fost depistate la data de 15 octombrie. La inceput au fost inchise doua din cele 12 sali de clasa ale scolii, apoi inca doua, apoi trei.

Autoritatile medicale au ajuns destul de tarziu la aceasta concluzie, ca este vorba despre o noua varianta a coronavirusului, extrem de diferita de cele observate anterior. „Aceasta intarziere a fost o greseala”, a declarat un oficial din domeniul sanatatii citat de Le Télégramme.

Potrivit publicatiei franceze, o persoana care locuieste in Nantes si care a calatorit in Africa a fost cea care a transmis virusul unei familii din Bannalec cu ocazia unei petreceri. Copiii au raspandit apoi virusul in toata scoala.

Autoritatile din regiunea Bretania spun ca acum situatia este sub control. „Toate cazurile diagnosticate au lanturi de transmitere identificate, ceea ce inseamna ca nu suspectam o circulatie prin intermediari neidentificati”, a subliniat Agentia Regionala de Sanatate din Bretania, care precizeaza ca ultimul caz depistat dateaza din 26 octombrie, insa situatia este monitorizata atent in continuare, scrie 20minutes.fr.

Mutatii fara precedent la proteina Spike

Un profesor de la Universitatea Bar-Ilan, Israel, originar din Franta, sustinet ca noua varianta are mutatii fara precedent. Potrivit Jerusalem Post, cateva cazuri de infectare cu noua varianta de coronavirus au fost identificate deja si in alte tari europene – Marea Britanie, Elvetia, Scotia si Italia, unde varianta Delta continua sa fie dominanta.

Avertismentul medicilor: Lipsa vaccinarii duce la aparitia unor noi variante

„Aceasta varianta demonstreaza ca, daca lasi o parte din populatia lumii fara acces la vaccinuri, atunci virusul va continua sa se inmulteasca, ceea ce va duce la aparitia si mai multor variante”, a mentionat Cohen.

Citeste si articolul :   Premierul Frantei, Jean Castex anunta noi masuri de relaxare in Franta si ofera informatii despre vaccinare

Potrivit raportului publicat la sfarsitul lunii octombrie, doar 6% din populatia statelor africane era vaccinata impotriva COVID. In plus, chiar daca ar fi livrate cantitati mari de vaccinuri, tarile africane ar intampina dificultati in distribuirea lor, in principal din motive logistice.

„Nu vreau sa sperii oamenii. Exista doar cateva cazuri de B.1.640 acum si s-ar putea foarte bine ca peste o luna sa uitam cu totii de aceasta varianta. Dar este un exemplu pentru ceea ce s-ar putea intampla daca nu exista acces la vaccinuri pentru toata lumea”, a mai spus profesorul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.