Ce produs poate scadea colesterolul?

Colesterolul este un tip de lipide care se gaseste in toate celulele corpului si joaca un rol important in functionarea normala a corpului. Cea mai mare parte este sintetizata in ficat, dar poate fi obtinuta si din anumite alimente.

Sinteza normala este de aproximativ 10 mg de colesterol pe kg de greutate corporala. In plus, trebuie sa stii ca aceste valori difera de la adulti la copii, unde nivelul optim este mai mic cu 20-30 mg/dl. De exemplu, daca in cazul unei persoane de 30 de ani, colesterolul total benefic poate fi de cel mult 200 mg/dl, in cazul unui copil, valoarea ideala trebuie sa fie mai mica de 170 mg/dl.

Nivelurile ridicate de colesterol pot afecta pe  oricine si reprezinta o afectiune grava care creste riscul bolilor de inima.

Exista factori care sunt o conditie prealabila serioasa – cum ar fi genele, varsta, sexul, care nu sunt sub controlul nostru si nu le putem influenta.

Din fericire, daca aveti colesterol ridicat, exista pasi simpli pe care ii puteti face pentru a scadea colesterolul si a va proteja sanatatea.

Oamenii de stiinta cred ca, pentru a reduce nivelul colesterolului, trebuie sa va normalizati dieta. Ei si-au facut cercetarile si au descoperit ca orezul rosu poate ajuta la rezolvarea acestei probleme.

Citeste si articolul :   Dieta cu mere – o dieta moderata sau radicala

Printre proprietatile benefice ale orezului rosu se afla continutul de monacolin K, care are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului.

Cu toate acestea, cercetarile recente arata ca alti nutrienti, cum ar fi acizii grasi nesaturati, izoflavonele si fitosterolii, pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima la orezul rosu.

Beneficiile pentru sanatate ale orezului rosu

-Imbunatatiti sanatatea inimii

-Tratamentul sindromului metabolic

-Reducerea inflamatiei

-Scaderea cresterii celulelor canceroase.

-Este o sursa excelenta de magneziu, fier, mangan, zinc, minerale ce au rolul de intari sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.

-Ceea ce-l deosebeste de alte tipuri de orez este ca, in orezul rosu se gaseste un grup de compusi chimici cu rol esential in toate procesele organismului, denumit lignani. Acest grup de lignani sunt capabili sa previna aparitia cancerului si alaturi de antioxidanti, contribuie la intarirea sistemului imunitar, regleaza nivelul hormonal, etc.

Autor