Gabriela Firea, reactie dura la adresa Ministerului Sanatatii: “E jungla de dreapta”

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, lanseaza o serie de acuzatii la adresa Ministerului Sanatatii.

„Masca la ora de sport pentru copii??Cum fac unii politicieni ajunsi la putere fara competente, tot felul de declaratii stupide. Una dintre acestea este cea a secretarului de stat, Andreea Moldovan, privind obligativitatea purtarii mastii de catre copii, la orele de sport. Si vad ca insista pe idee!

Inainte de a face astfel de recomandari, cei de la Ministerul Sanatatii ar trebui sa se informeze in primul rand de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si nu din unele “studii” la care fac referire fara a indica sursele. Sau din capul lor!

OMS nu recomanda masca in activitatile sportive! Dimpotriva, considera ca masca este contraindicata in timpul acestor activitati, intrucat se umezeste rapid si devine un receptor de virusi si bacterii ce pot genera alte boli infectioase.

Publicitate

O invitam pe doamna secretar de stat Moldovan sa faca o ora de sport cu masca pe fata si abia dupa aceea sa vina sa ne explice cum si de ce trebuie sa faca sport copiii, cu masca pe figura.

Citeste si articolul :   Uite ca s-a aflat! De unde vine porecla „Vulpita” care a facut-o celebra.

Doamne, mare ti-e gradina!

#IncompetentaLaGuvernare

#NuLePasaDeOameni

#JunglaDeDreapta

#HabarnistiInFunctiiCheie”, a mentionat fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea.

Ce a spus secretarul de stat in ministerul Sanatatii,Andreea Moldova?

„Pastram masca in clasa, pe coridoare, in toate spatiile interioare, ceea ce inseamna ca elevii, daca poarta cum trebuie masca, teoretic sunt protejati. In schimb mergem la ora de sport si o dam jos. Daca la ora de sport sau ulterior se identifica un copil bolnav, toti colegii care au stat in preajma lui fara masca sunt automat contacti directi si automat merg in izolare. Este efectiv pacat, ca pentru o ora de educatie fizica pe care poti sa o faci in mod protejat, sa compromiti tot efortul din restul scolii”, a declarat Andreea Moldovan.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.