Cele mai bune remedii casnice pentru raceala

Abur (inhalare )

Simplu si eficient. Inhalarea imbunatateste circulatia sangelui in tesuturile inflamate ale gatului si nasului si slabeste flegma si mucusul acumulat in sinusuri. Aduceti apa intr-o cratita la fierbere, scoateti-o de pe aragaz, lasati-o sa se raceasca cateva minute pentru a nu va arde. Apoi aplecati-va deasupra vasului (astfel incat sa fie confortabil, sa nu fie prea fierbinte) si respirati. Incercati sa va conectati nasul la respiratie cat mai mult posibil, pentru a crea presiune asupra mucusului care il infunda.

Uleiuri esentiale

Pentru a obtine mai multe beneficii (sau cel putina placere) din inhalarea cu abur, puteti adauga cateva picaturi de ulei   de menta, eucalipt, pin sau ulei esential de arbore de ceai in apa inainte de procedura. Contin compusi naturali care actioneaza ca un decongestionant.

Apa

Lichidul in aproape orice forma este cheia unei recuperari rapide. Merita sa beti cat mai multa apa, ceai si supe. Lichidul pierde excesul de mucus care infunda tractul nazal si permite organismului sa scape rapid de substantele toxice care se acumuleaza in timpul luptei impotriva infectiei.

Citeste si articolul :   Ce sa nu faci cu carnea tocata: greseli pe care le fac chiar si gospodinele cu experienta

Ghimbir

Din cauza isteriei care se intampla in jur, pretul acestei radacini minune a crescut. De fapt, ghimbirul nu este altceva decat unul dintre remediile populare. Este la fel ca si usturoiul sau mierea – are intr-adevar proprietati antiseptice si expectorante.

Publicitate

Pentru sinuzita: bicarbonat, apa si sare

Sarea, bicarbonatul de sodiu si apa sunt secretul solutiei saline . Luam aproximativ 240 de mililitri de apa (un pahar cu fatete umplut pana la refuz), adaugam o jumatate de lingurita de sare obisnuita de masa si un varf de bicarbonat de sodiu , apoi le  amestecam pe  toate. Da, ai nevoie si de un picurator pentru a pune solutia in sinusurile tale. Dupa ce picurati, stati  cu capul pe spate  timp de zece minute. Puteti sa o repetati ori de cate ori doriti, dar de obicei este suficient de patru ori pe zi.

Este posibil sa nu ajute prima data. Nu va asteptati  ca la eficacitatea picaturilor de farmacie, actiunea solutiei saline este usoara si lenta – dar nu exista efecte secundare, dependenta si pierderea mirosului.

Citeste si articolul :   Cum se manifesta coronavirusul la copii

Ardei rosu picant  + miere

Un remediu puternic din doua componente care functioneaza singur. Capsaicina – chiar substanta care ne face sa ni se para ca piperul ne arde din interior – distruge agentii patogeni si amelioreaza inflamatia . Mierea are si efecte antibacteriene.

Diluati doua pana la trei lingurite de miere intr-un pahar cu apa calda sau ceai si adaugati  ardei rosu picant proaspat tocat (scoateti semintele daca nu doriti sa respirati foc. Mai mult decat atat, nu trebuie sa folositi tot ardeiul: daca urasti mancarea picanta , utilizati doar un sfert sau chiar mai putin .

Publicitate

Autor