Cum sa faci un degresant natural pentru a curata si a parfuma toata casa?

Coaja de portocala si otetul, o solutie pentru a parfuma casa

Din cauza substantelor chimice pe care le contin, produsele folosite zilnic pentru curatarea casei sau pentru dezinfectarea suprafetelor pot fi daunatoare copiilor sau animalelor de companie. Ca sa nu mai vorbim ca polueaza mediul cu recipientele lor din plastic. Asadar, daca vrei sa reduci riscurile si totodata sa limitezi cheltuielile, ar fi bine sa folosesti ingrediente naturale, ecologice si economice. Vei avea astfel satisfactia de a-ti dezvolta propriul detergent multifunctional: acesta va avea sarcina de a-ti degresa, dezinfecta si dezodoriza interiorul. Acest amestec nu numai ca va elimina murdaria, ci si bacteriile si germenii care circula in casa.

Cum sa prepari acest degresant de casa din coaja de portocala?

Vei avea nevoie:

-Apa fierbinte

-Alcool

-Un vaporizator

-Coji de portocale

-Cateva crengute de rozmarin

-Otet alb

Preparare:

-Umpleti sticla pe jumatate cu cojile de portocale  si crengutele de rozmarin.

Citeste si articolul :   Anuntul Bisericii Ortodoxe, inainte de Florii si Paste

-Amestecati 1/3 otet alb, 1/3 alcool si 1/3 apa fierbinte pentru a umple sticla.

-Lasati aceasta solutie sa stea timp de o saptamana intr-un loc intunecat si uscat.

-La final, agitati bine sticla inainte de a pulveriza pe suprafete si elemente.

-Dupa 10 zile de utilizare, inlocuiti cojile de mandarine.

Otetul alb este renumit pentru proprietatile sale puternice: este un agent de curatare remarcabil care dezinfecteaza, degreseaza  si dezodorizeaza. Puterea sa de curatare va fi completata de parfumul delicat al cojii de citrice care ii va camufla mirosul puternic si va elibera un miros delicat si acidulat.

Gata cu risipa! In loc sa le arunci sistematic la cosul de gunoi, cojile tale de citrice te vor  ajuta in special pentru a dezinfecta si a elimina mirosurile neplacute din chiuveta din bucatarie. De asemenea, le puteti recicla in compost pentru plantele dvs. Coaja de portocala sau mandarina este recomandata si pentru aromatizarea prajiturilor si deserturilor. Dar, asigurati-va ca le spalati bine in prealabil cu apa calduta si le curatati cu un prosop curat pentru a indeparta toate urmele de pesticide.

Citeste si articolul :   Uitati de chimicale, chiuveta va fi ca noua datorita acestui produs natural

Inainte de curatare, testati acest remediu intr-un loc discret atunci cand il aplicati pentru prima data. Atentie: aceasta solutie poate decolora suprafetele din lemn si poate deteriora marmura. Insa, este ideal pentru curatarea elementelor din ceramica, piatra, portelan sau laminat.

Autor