Culoare si sanatate: 16 alimente verzi sanatoase

De mult se stie ca culoarea alimentelor consumate afecteaza in mod direct bunastarea unei persoane. Cu toate acestea, oamenii de stiinta acorda mai multa atentie produselor ecologice, care contin multe vitamine, de exemplu, calciu, care intareste vederea, oasele si dintii.

Kiwi

Oamenii de stiinta nu sfatuiesc in zadar  ca sa includem mai multe fructe de kiwi in dieta zilnica . Acest produs amelioreaza perfect stresul, depresia, regleaza stabilitatea sistemului nervos in timpul exercitiilor fizice regulate.

Kiwi ajuta si la eliminarea colesterolului, absoarbe fierul, neutralizeaza efectul nitratilor si reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si oncologice. In plus, aceste fructe imbunatatesc digestia si, datorita vitaminei K1, reduc chiar riscul de diabet.

Avocado

Acest fruct exotic are multe proprietati medicinale valoroase, de exemplu, imbunatateste memoria, are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular si contine substante care pot elimina colesterolul in exces din organism.

Publicitate

Acest fruct nu contine practic zahar si carbohidrati, iar grasimea continuta este usor de digerat datorita cantitatii mari de acizi grasi nesaturati.

Apropo, avocado sunt utile nu numai pentru sanatate, ci si pentru un aspect atractiv , deoarece grasimile pe care le contin, vitaminele A si E contribuie la frumusetea si elasticitatea pielii.

Mere verzi

Merele verzi, spre deosebire de cele rosii, contin mai putin zahar, astfel incat chiar si cei cu diabet le  pot include in dieta lor.

In plus, merele verzi sunt hipoalergenice, ajuta organismul sa faca fata mai bine alimentelor grase, contin mai multe vitamine, sunt recomandate pentru aciditate scazuta si nu sunt la fel de nocive pentru dinti precum, sa zicem, omologii lor rosii.

Banane verzi

Bananele verzi sunt utile si, spre deosebire de cele galbene, sunt o sursa de potasiu, pastreaza mai bine calciul in organism, au un efect de vindecare asupra ulcerelor stomacale, previn dezvoltarea aterosclerozei si hipertensiunii, normalizeaza tensiunea arteriala si protejeaza inima de efectele nocive ale mediului.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai delicioase si sanatoase ingrediente pentru salata

Pere verzi

Nu degeaba para este numita regina fructelor, deoarece  contin glucoza, fructoza, zaharoza, vitaminele A, B1, B2, E, P, PP, C, caroten, acid folic, saruri minerale de fier, mangan, iod, cupru, potasiu, calciu, fibre si alte substante utile. Cu toate acestea, in pere verzi se gasesc mai multe vitamine si minerale.

Aceste fructe au un efect dezinfectant, diuretic, antipiretic, ajuta la tuse puternica, favorizeaza eliminarea metalelor grele si a toxinelor din organism si datorita continutului de uleiuri esentiale unice si substante biologic active, maresc apararea organismului si protejeaza impotriva bolilor  infectioase. Mai mult, aceste proprietati sunt posedate de fructe nu numai proaspete, ci si fierte, uscate .

Varza

De fapt, varza contine o cantitate incredibila de vitamina C, chiar mai mult decat portocalele. De aceea acest produs este un antioxidant natural, reduce impactul radicalilor negativi asupra organismului, intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva multor boli.

De fapt, varza are un efect benefic asupra intregului corp in ansamblu, cu toate acestea, este cel mai benefic sa o folosesti pentru a preveni si trata tulburarile cerebrale si nevrotice.

Brocoli

Broccoli,  poate fi numit una dintre cele mai utile legume, deoarece acest produs este eficient in lupta impotriva tumorilor canceroase, in curatarea organismului de substante nocive, toxine si radicali liberi.

In plus, preparatele cu broccoli sunt extrem de benefice pentru organism, deoarece aceasta leguma verde ajuta la vindecarea indigestiei, la imbunatatirea digestiei, la intarirea oaselor, iar broccoli este indispensabil pentru ingrijirea pielii si mentinerea tineretii si frumusetii .

Struguri verzi

Strugurii verzi au un continut ridicat de vitamine, minerale, flavonoide si antioxidanti. Prin urmare, acest produs este pur si simplu de neinlocuit pentru rinichi, stomac, cataracta, oboseala cronica si probleme intestinale.

Citeste si articolul :   9 simptome ale alergiei la lapte

In plus, strugurii verzi ar trebui sa fie inclusi in dieta in tratamentul astmului, bolilor cardiovasculare (pentru prevenirea atacurilor de cord), venelor infundate iar sucul acestora  – pentru tratamentul si prevenirea migrenelor, consolidarea sistemului imunitar si pentru reincarcarea energiei si vigoare pentru intreaga zi .

Lamaie verde

Datorita continutului unei cantitati uriase de vitamina C, scade nivelul colesterolului, previne dezvoltarea aterosclerozei, stimuleaza productia de colagen, imbunatateste starea si elasticitatea pielii si, in general, incetineste procesul de imbatranire.

In plus, sucul acestui produs contine potasiu, care ajuta la intarirea peretilor capilarelor, la absorbtia fierului, precum si la reglarea proceselor digestive si la imbunatatirea poftei de mancare, datorita continutului bogat de uleiuri esentiale, vitaminelor A, E si alte microelemente utile.

Ceapa verde

Ceapa verde, 90% apa si 10% fibre alimentare, minerale si vitamine, este  un remediu excelent pentru anemie, inflamatie, tulburari digestive si hipertensiune arteriala.

Fasole verde

Fasolea verde este numita si o leguma a tineretii vesnice , deoarece are multe substante utile care ajuta la intarirea sanatatii corpului, fac fata diferitelor infectii, neutralizeaza efectele radicalilor liberi si incetinesc procesul de imbatranire.

In plus, aceasta leguma este benefica pentru mentinerea sanatatii colonului, precum si pentru eliminarea colesterolului din organism.

Patrunjel

Este dificil sa supraestimezi proprietatile benefice ale patrunjelului, deoarece compozitia sa nutritionala este universala, iar proprietatile sale benefice ajuta la prevenirea multor boli.

De exemplu, patrunjelul imbunatateste compozitia sangelui, ajuta la combaterea anemiei si aterosclerozei, ajuta la mentinerea elasticitatii vasculare, protejeaza impotriva dezvoltarii artritei si este, de asemenea, un remediu popular excelent pentru combaterea si prevenirea respiratiei urate .

Citeste si articolul :   Dieta de vara: top 5 cele mai delicioase si sanatoase alimente

Marar

Mararul  este sarac in calorii, este bogat in diversi antioxidanti, vitamine si fibre dietetice care normalizeaza nivelul colesterolului si al zaharului din sange. De aceea, aceasta planta este atat de necesara pentru a fi inclusa in dieta diabeticilor si a persoanelor cu niveluri ridicate de colesterol in organism.

In plus, mararul este unul dintre cele mai eficiente alimente pentru prevenirea cancerului si un excelent ajutor pentru digestie.

Busuioc

Busuiocul este utilizat pe scara larga in gatit . Potrivit oamenilor de stiinta, aceasta planta imbunatateste circulatia sangelui, activitatea cailor respiratorii, scade nivelul zaharului din sange si, de asemenea, protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi care cauzeaza cancer.

In plus, busuiocul este un remediu eficient pentru febra, probleme respiratorii si chiar pietre la rinichi.

Rucola

Rucola este o planta foarte utila – este o cantitate slaba de calorii, dar bogata in vitamine, oligoelemente si produse antioxidante, foarte eficienta pentru tratarea si prevenirea diferitelor tipuri de cancer, imbunatatirea digestiei si intarirea sistemului imunitar al organismului.

In plus, la fel ca alte plante cu frunze, rucola poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor si chiar la intinerirea pielii.

Coriandru

Nu degeaba coriandrul este inclus in multe feluri de mancare; nu numai ca are proprietati gustoase, ci si foarte utile. De exemplu, utilizarea acestei plante ajuta la intarirea sistemului cardiovascular si este, de asemenea, un excelent antioxidant natural, datorita continutului ridicat de vitamina C.

De fapt, coriandrul ajuta la intarirea sistemului imunitar si la protejarea impotriva diferitelor boli sezoniere.

Publicitate

Autor