Cand trebuie sa bem apa : inainte, in timpul sau dupa mese

Cineva sfatuieste sa beti apa inainte de mese pentru a usura digestia alimentelor.  Acest lucru este periculos, deoarece apa va dilua sucul gastric si, din acest motiv, digestia va incetini.

Unde este adevarul?

Cand vine vorba de apa, este important nu cum si cand sa bei, ci cat.

In ghidurile nutritionale, cifra este de obicei 25-30 ml / kg – aceasta este cantitatea de apa recomandata pentru o persoana. Desigur, aceasta cifra este foarte conditionata, deoarece cat de multa apa  ar trebui sa bea o persoana depinde de multi factori:

De  umiditate si temperatura aerului.

De la temperatura corpului uman.

De  greutate.

De la varsta si sex.

De activitatea fizica.

De  boli, in primul rand ale sistemului urinar.

Trebuie sa va concentrati asupra semnalelor propriului corp, adica pe sete, sa invatati sa-l recunoasteti intr-un stadiu incipient. Pentru a face acest lucru, tineti intotdeauna la indemana o ceasca sau o sticla de apa si luati o inghititura la fiecare 30-60 de minute. Bea cat vrei si bea cu placere.

Citeste si articolul :   De ce frunzele plantelor tale devin galbene? Iata 3 motive si solutiile pentru a le remedia

Ce reactie are loc in timpul acestui proces?

Stomacul produce acizi care ajuta la digerarea alimentelor, favorizand asimilarea corecta a acestora. Totul depinde de sistemul digestiv al fiecarei persoane.

Totusi, atunci cand bei apa rece, acizii sunt incetiniti si slabiti, iar mancarea este descompusa intr-o perioada mai lunga de timp.

In timpul meselor, este permis sa consumam lichid. In acest caz, apa va imbunatati permeabilitatea bucatii alimentare, va inmuia si zdrobi alimentele. Dar lichidul consumat nu trebuie sa fie rece.

Daca iti vine sa iei cateva inghitituri de apa dupa masa, este in regula. Principalul criteriu este dorinta ta, adica setea si sentimentele tale.

Autor