Profetia unui celebru medic din Romania: “In urmatoarele 3-5 saptamani…”

Medicul epidemiolog Emilian Popovici ca tulpina britanica de coronavirus devine predominanta in marile orase din Romania. Autoritatile au anuntat ca sunt 136 de cazuri.

„Considerand ca esantionul analizat este reprezentantiv, datele confirma dinamica anticipata in rundele anterioare de secventiere si faptul ca, cel mai probabil, aceasta tulpina a devenit deja varianta dominanta in marile orase ale tarii, urmand, cel mai probabil, sa devina tulpina cu cea mai mare frecventa in urmatoarele 3-5 saptamani la nivel national”, se arata in studiul facut de specialistii Medlife.

Medicul epidemiolog Emilian Popovici avertizeaza ca este posibil ca varianta britanica sa devina dominanta in Romania in 3 saptamani.

„E un studiu, ramane de vazut in ce masura lotul respectiv este reprezenttiv. Daca este reprezentativ, atunci nu se intampla altceva decat ca se confrima ce ne asteptam. Peste tot, chiar daca e vorba de varianta britanica, de cea sud-africana sau braziliana, aceste variante cu tranmisibilitate mai crescuta au devenit dominante.

Nu trebuie sa ne asteptam la altceva decat ca aceasta varianta sa ajunga dominanta in detrimentul celorlalte variante care au fost circulate. Practic e doar o problema de timp pana cand acest lucru se va intampla si sunt persoane avizate care considera ca orizontul de timp e de aproximativ 3 saptamani ca aceasta varianta sa devina dominanta. Ne asteptam la acest lucru”, a declarat medicul la Digi24.

Publicitate

„Deocamdata nu s-a observat o modificare a numarului de infectii si nici a incarcarii spitalelor si sectiilor de terapie intensiva cu cazuri, ceea ce inseamna ca la ora actuala sa zicem ca masurile fac fata, dar cand vom avea de-a face de o varianta cu transmisibilitate semnificativ mai crescuta care va deveni dominanta va trebui sa fie crescut si nivelul masurilor pentru a mentine lucrurile la acelasi nivel la care sunt in momentul de fata”, a mai spus Popovici.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.