Adevarul despre noua tulpina coronavirus. Ce spune OMS

Noua tulpina a coronavirusului care s-a descoperit in Marea Britanie este supranumita Kent. Potrivit specialistilor din Marea Britania, aceasta tulpina este mai periculoasa pentru ca are o transmitere mult mai rapida.

Ce spun specialistii din Anglia:

De ce cauzeaza ingrijorare aceasta varianta?

– Inlocuieste rapid alte versiuni ale virusului
– Are mutatii care afecteaza o parte a virusului
– Unele dintre aceste mutatii cresc capacitatea virusului de a infecta celulele

Ce spune OMS

In ciuda masurilor si a mai multor restrictii, aceasta varianta a fost deja localizata in alte 50 de tari sau teritorii, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Publicitate

Tarile dezvolta acum metode mai bune de supraveghere, dar expertii avertizeaza ca varianta ar putea inlocui rapid alte variante, deoarece este mult mai transmisibila.

Au aparut si alte noi variante, inclusiv una in Africa de Sud, care a fost gasita acum in 20 de tari, a spus OMS.

Ce spune OMS despre originea noului coronavirus

“Este prea devreme pentru a trage vreo concluzie daca noul coronavirus SARS-CoV-2 isi are originea in China, a declarat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) care efectueaza o misiune in aceasta tara”, noteaza AFP.

“Toate ipotezele sunt pe masa. Este clar prea devreme pentru a ajunge la o concluzie legata de locul unde a aparut acest virus, in China sau in afara Chinei”, a declarat directorul pentru situatii de urgenta in cadrul organizatiei, Michael Ryan, la Geneva.

Citeste si articolul :   Avertisment de la OMS: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

“Exista diferite observatii stiintifice in diverse parti ale lumii, este un puzzle urias si nu poti avea o imagine de ansamblu uitandu-te la una dintre cele 10.000 de piese ale unui puzzle”.

O echipa de specialisti ai OMS a sosit pe 14 ianuarie la Wuhan pentru a incepe investigarea originilor noului coronavirus.

Profesorul Shi Zhengli a declarat recent pentru BBC, ca va saluta „orice forma de vizita” a unei echipe de ancheta la Institutul de Virologie din Wuhan pentru a exclude posibilitatea unei scurgeri de laborator.

“Echipa noastra este pe teren, munca cu colegii nostri chinezi merge bine. Examinam datele”, a spus Michael Ryan. “Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar consideram ca facem unele progrese si speram sa continuam astfel in interesul sanatatii publice si al viitorului”, a subliniat responsabilul OMS.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.