JD Power claseaza Tesla pe ultimele locuri in ceea ce priveste fiabilitatea , in anul 2021

In ceea ce priveste fiabilitatea, Tesla nu s-a descurcat bine in studiul realizat de JD Power din acest an. Dintre cei 33 de producatori auto clasati, Tesla a obtinut locul 30, invingand doar Jaguar , Alfa Romeo si, desigur, Land Rover.

Aceasta a fost prima data cand Tesla a fost studiata de JD Power pentru fiabilitate. Compania isi bazeaza clasamentul pe sondaje efectuate de proprietarii de vehicule vechi de trei ani:

Evaluarile Tesla din 2021 masoara fiabilitatea pe baza raspunsurilor de la peste 80.000 de proprietari verificati , a caror vehicule au o vechime de 3 ani. Aceasta evaluare se concentreaza pe tipul si numarul de probleme pe care le-au experimentat proprietarii in ultimele 12 luni. Cu cat numarul problemelor raportate de proprietarii de autoturisme este mai mic, cu atat scorul este mai mare.

Daca va amintiti, la sfarsitul anului 2017 se intampla „iadul de productie” cu noul Model 3, care a cauzat multe probleme de calitate a constructiei . Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru clasamentul scazut al Tesla. Desi, calitatea constructiei Modelului 3 si a restului gamei sale s-a imbunatatit in timp .

Sondajul JD Power urmareste 177 de probleme specifice in opt categorii, inclusiv probleme HVAC, probleme de infotainment si defecte exterioare.
Proprietarii au raportat in medie 121 de probleme la 100 de vehicule. Primele trei marci sunt Lexus cu 81 de probleme la 100 de vehicule, Porsche a fost al doilea cu 86, iar Kia a obtinut bronzul cu 97. Tesla a primit 176 de probleme la 100 de vehicule. Ultimele trei sunt Jaguar (186), Alfa Romeo (196) si Land Rover (244).

Citeste si articolul :   Cele mai importante 10 criptomonede (in afara de Bitcoin) – partea I

 

Tesla a afirmat: „Tesla nu a permis anchetarea proprietarilor de vehicule, deci nu a indeplinit tehnic criteriile de clasare ale JD Power, dar liderii studiului au obtinut in mod independent suficiente date pentru a da marcii un scor”. Ar putea fi acesta un alt motiv pentru clasarea scazuta?

Cu toate acestea, Tesla a fost laudata de JD Power, primind premii de top pentru un studiu premium de proprietate EV .

Studiul de fiabilitate de anul viitor ar trebui sa fie mai bun pentru Tesla, deoarece vor fi chestionati proprietarii de vehicule din 2019.

In cele din urma, va rugam sa retineti ca Tesla a fost clasata in raport cu producatorii de automobile care proiecteaza si produc vehicule de zeci de ani. Tesla are la dispozitie doar aproximativ un deceniu de productie de volum.

Autor