De ce este bun ceaiul de fenicul: 7 motive pentru a adauga acest ceai in dieta ta zilnica

Feniculul este o planta perena care a fost folosita ca medicament de secole. Zona sa de crestere este Mediterana, dar acum este distribuita in intreaga lume. Care este puterea de vindecare a acestei plante?

Multi oameni cred  ca ceaiul de fenicul este facut din frunzele sau tulpinile plantei, dar de fapt principalele materii prime sunt semintele, care au o aroma placuta si un gust dulce. Dar au si proprietati vindecatoare uimitoare .

Principalele beneficii pentru sanatate ale ceaiului de fenicul

Ajuta la combaterea virusilor si a germenilor

Numeroase studii arata ca ceaiul de fenicul are efecte antivirale si antimicrobiene. Intareste sistemul imunitar si il sustine in lupta impotriva agentilor patogeni. De asemenea, are un efect benefic asupra starii generale a unei persoane in timpul racelii si accelereaza procesul de vindecare.

Imbunatateste calitatea somnului

Ceaiul fierbinte este o modalitate excelenta de a va relaxa dupa o zi grea si, daca adaugati cateva seminte de fenicul la bautura, acesta ofera si mai multe beneficii pentru sanatate.

Fenicul are un efect relaxant asupra muschilor, care poate ajuta la ameliorarea tensiunii  si va poate ajuta sa adormiti mai usor. Chiar si in antichitate, ceaiul de fenicul era folosit pentru a trata insomnia.

Stimuleaza productia de lapte matern

Aceasta planta a fost folosita de secole pentru efectul sau lactogen. Aceasta inseamna ca creste calitatea si cantitatea laptelui matern la femeile care alapteaza. Cu toate acestea, este recomandat sa consultati medicul in prealabil, astfel incat consumul de ceai de fenicul sa fie benefic atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

Promoveaza normalizarea digestiei

Daca suferiti de dureri de stomac, flatulenta sau diaree, ceaiul de fenicul poate fi de mare ajutor. Bautura calda calmeaza crampele intestinale, amelioreaza balonarea si, de asemenea, ajuta la tratarea numeroaselor probleme digestive.

Creste nivelul de antioxidanti din organism

Ceaiul de fenicul contine antioxidanti, substante de care organismul are nevoie pentru a combate efectele nocive ale radicalilor liberi din mediul la care este expus.

Citeste si articolul :   4 motive pentru care nu ar trebui sa bei cafea pe stomacul gol

Cand bei ceai de fenicul , antioxidantii din semintele de fenicul se leaga de moleculele din sange care lupta impotriva stresului oxidativ. Planta medicinala sustine functia ficatului si a rinichilor, ajuta la producerea de celule noi si reduce semnele imbatranirii.

Reimprospateaza respiratia

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, ceaiul de fenicul ucide bacteriile care provoaca respiratie urat mirositoare. Pentru a face acest lucru, este recomandat sa consumati o bautura vindecatoare inainte de culcare, astfel incat efectul sa dureze pana a doua zi. Cu toate acestea, il puteti bea dimineata pentru a combate halitoza pe tot parcursul zilei.

Tratarea  constipatiei

Ceaiul de fenicul relaxeaza muschii digestivi, ceea ce este foarte util daca suferiti de probleme de tranzit intestinal. Aceasta bautura sanatoasa stimuleaza digestia alimentelor si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Cum se face ceaiul de fenicul

Pentru a pregati o infuzie din seminte de fenicul sau parti zdrobite ale unei plante, trebuie sa turnati una sau doua lingurite de planta intr-un  pahar (250 mililitri) de apa fierbinte. Se lasa sa stea 5-10 minute. Cu cat ceaiul va sta mai mult, cu atat va fi mai concentrat.

Autor