8 alimente bogate in magneziu pe care sa le includeti in dieta dvs. pentru a va imbunatati sanatatea

Corpul nostru are nevoie de magneziu pentru multe procese importante.

Introduceti fasole, linte, banane, ciocolata neagra si alte alimente bogate in magneziu in dieta dvs. de iarna. Utilizarea lor este un mod foarte eficient de a evita deficientele de minerale si de a imbunatati starea generala de sanatate.

Magneziul este al patrulea mineral  gasit din abundenta in organism: corpul nostru are nevoie de magneziu pentru multe procese importante, precum echilibrul zaharului din sange, reglarea tensiunii arteriale, sinteza ADN-ului, producerea de energie si functia sistemului nervos. La randul sau, deficienta de magneziu este una dintre cele mai frecvente deficiente nutritionale la om astazi.

Doza recomandata zilnic  pentru magneziu este de 400-420 mg pentru barbati si 310-320 mg pentru femei. Alimentele care contin niveluri ridicate ale acestui mineral ajuta la completarea cantitatii necesare.

Publicitate

Avocado. Un fruct de dimensiuni medii contine cel putin 58 mg de magneziu. Avocado este, de asemenea, o sursa excelenta de fibre, potasiu, vitamine B si vitamina K.

Citeste si articolul :   10 alimente sanatoase care ajuta la combaterea constipatiei

Ciocolata neagra. O portie de ciocolata de 30 de grame poate oferi organismului 64 mg de magneziu. In plus, ciocolata neagra contine antioxidanti, cupru, fier, mangan si fibre prebiotice care promoveaza cresterea bacteriilor benefice in intestin.

Verdeata. Legumele cu frunze verzi sunt una dintre cele mai bogate surse de magneziu. O cana de spanac contine aproximativ 157 mg de magneziu, ceea ce reprezinta mai mult de 50% din DZR pentru femei.

Alte legume cu frunze bogate in magneziu includ varza, mustarul si napul.

Publicitate

Leguminoase.O ceasca de fasole neagra contine 120 mg si o ceasca de linte contine 71 mg magneziu. In plus, leguminoasele sunt incarcate cu oligoelemente precum cupru, folat, fier, potasiu, zinc si contin vitamine B si fitochimicale (lignani si polifenoli) care protejeaza impotriva inflamatiei.

Nuci si seminte. Migdalele sunt bogate in special in magneziu : o cana contine pana la 80 mg de magneziu (contine si  vitamina E, care mareste apararea organismului impotriva bolilor si incetineste procesul de imbatranire). Tot felul de seminte, floarea-soarelui, dovleac, susan, seminte de in, sunt, de asemenea, furnizori excelenti de magneziu. De exemplu, 30 de grame de seminte de susan contin aproximativ 105 mg de magneziu, 30 de grame de seminte de dovleac contin aproximativ 80 mg, iar un sfert de cana de seminte de floarea-soarelui contine aproximativ 128 mg.

Citeste si articolul :   Beneficiile ascunse ale bananelor, in special cele cu pete negre

Bulgur.Bulgur este un produs din cereale din Orientul Mijlociu fabricat din cereale zdrobite din diferite soiuri de grau. O cana de bulgur uscat contine 230 mg magneziu.

Banane. O banana de dimensiuni medii contine aproximativ 32 mg de mineral esential. Bananele sunt, de asemenea, cunoscute pentru continutul lor ridicat de potasiu, un element care ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Smochin. 100 de grame de smochine contin 59 mg magneziu si contin, de asemenea, vitamina A, vitamine B, fier, fosfor, potasiu si fibre. Datorita acestei compozitii, riscul de boli de inima si cancer de colon este redus.

De unde stii daca iti lipseste magneziul?

Cele mai frecvente semne de deficit de magneziu.

1. Oboseala
2. Depresie, anxietate si dificultati de concentrare

3. Astmul
4. Dureri musculare, dureri cronice si crampe
5. Insomnie

6. Dezechilibre hormonale
7. Constipatie

8. Dureri de cap si migrene
9. Hipertensiune arteriala
10. Greata, ameteala si apetit scazut

Autor