Te duci noaptea des la baie – uite cum poti sa eviti acest lucru

Nimic nu este mai enervant decat sa te trezesti noaptea pentru a merge la baie. Din fericire, exista cateva sfaturi despre cum sa evitati acest lucru.

Senzatia de a merge la baie noaptea – extrem de enervanta

Cu totii am mai experimentat acest lucru: dormi bine in patul tau cald si nu te gandesti la nimic, cand te trezesti brusc pentru ca trebuie sa mergi la baie. Acest lucru este foarte enervant, dar se poate face ceva in acest sens si anume, exista cateva lucruri care cauzeaza aceasta problema. Poate ca incerci deja tot ce poti pentru a evita sa mergi la toaleta noaptea, cum ar fi sa nu bei mult seara dar nu functioneaza pentru tine. Atunci trebuie incercate alte sfaturi.

Vezica hiperactiva

Publicitate

In mod normal, produceti aproximativ 1 pana la 2 litri de urina pe zi si doar 25% din aceasta in timpul noptii. Deci ar trebui sa poti rezista toata noaptea fara a merge la baie. Te ridici de mai multe ori pe noapte pentru a merge la baie? Atunci probabil ca aveti o vezica hiperactiva, cunoscuta si sub numele de nocturie. Aceasta inseamna ca ati crescut productia de urina pe timp de noapte. Aceasta tulburare este mai frecventa la femei decat la barbati iar varsta joaca un rol important.

Citeste si articolul :   Sfanta Maria 2021. Se spune sau nu “La multi ani” pe 15 august? Iara raspunsul clar dat de BISERICA

Cauzele

Daca traversati aceasta experienta, cu siguranta doriti sa aflati care ar putea fi cauza acesteia. Cresterea productiei de urina poate avea multe cauze, dintre care unele sunt mai inofensive decat altele. Aceste posibile cauze sunt:

mananci sau bei prea mult inainte de culcare

intreruperea hormonului antidiuretic (ADH), care determina producerea de mai putina urina pe timp de noapte

insuficienta renala

tulburarea vezicii urinare

la barbati: probleme de prostata

formarea edemului, mai frecvent cunoscuta sub numele de acumulare de lichid

anumite medicamente

Cand anume ar trebui sa mergi la medic? Ar trebui sa consultati un medic daca problema va deranjeaza somnul si odihna. Daca trebuie sa mergi la baie doar ocazional noaptea, nu ar trebui sa-ti faci griji prea mari. Dar daca persista, o vizita la medic poate elucida aceste aspecte. Medicul dumneavoastra va poate examina: obiceiurile alimentare si de baut, dezechilibrele hormonale, problemele vezicii urinare sau de prostata, infectiile tractului urinar, problemele renale si problemele cardiace.

Citeste si articolul :   Spune aceasta rugaciune si viata ta se va schimba la 180 de grade

Inainte de a merge la medic, exista cateva lucruri pe care le poti face singur pentru a evita sa mergi la baie noaptea. Incercati urmatoarele sfaturi:

Nu beti nimic dupa 8 p.m. Daca ai baut un litru si jumatate de apa pe parcursul unei zile, nu ar trebui sa fie o problema.

Limitati consumul de cofeina si alcool. Aceste bauturi au efect deshidratant.

Suferiti de picioare umflate in timpul zilei? Dormiti cu o perna sub picioare pentru a le tine sus sau folositi ciorapi de compresie.

Fii atent la ceea ce mananci inainte de culcare. Digestia stimuleaza productia de urina.

In cele din urma, cu aprobarea medicului dumneavoastra, puteti lua un diuretic (comprimate de apa) sau desmopresina dupa-amiaza tarziu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.