Cine sunt cei doi „Eroi de la Metrou”, care au salvat o adolescenta din fata trenului.

Pe data de 10 februarie, o adolescenta a fost salvata la metroul Dristor 1, linia 2. Adolescenta a sarit pe sina, dar a fost trasa inapoi in ultima clipa, fix inainte ca metroul sa-i taie firul vietii.

O fractiune de secunda a lipsit pana sa se produca un accident cu urmari grave pentru fata.

Cei doi eroi,  o femeie si un barbat au intervenit in ajutorul fetei in varsta de numai 15 ani. Cel care a reusit sa o salveze a fost chiar fiul fostului fotbalist Danut Lupu.

Razvan, fiul lui Danut Lupu, implineste 33 de ani pe 21 februarie. El a fost cel care a reusit s-o traga pe peron pe adolescenta, care sufera de depresie din cauza faptului ca parintii ei urmeaza sa divorteze.

Danut Lupu a confirmat ca fiul sau este ”eroul” de la metroul Dristor. ”Bravo lui ca a avut sangele rece sa reactioneze intr-o fractiune de secunda. Nu-mi dau seama cum s-a aflat ca el e salvatorul.

Nu ne-am apucat sa spunem nimanui, iar Razvan chiar nu a vrut sa stie nimeni ca a intervenit”, a spus tatal eroului.

Citeste si articolul :   Cum a reactionat Diana Sosoaca dupa ce a aflat ca i se verifica adeverinta la Senat.

„Eu coboram si am auzit-o tipand. Initial, am crezut ca a scapat ceva. Am facut doi pasi si am vazut-o pe aia mica ca se ridica in picioare. Cand am vazut-o ca se ridica in picioare, i-am zis: „Da-mi mana”. Am tras-o cat am putut de tare. Am vazut putin in dreapta metroul cum venea. A fost pur si simplu instinct. Nimic altceva”, a declarat Razvan Lupu.

„A vazut ca metroul se apropie si a sarit intre sine. Eu am vazut-o. Eram cel mai aproape de ea. Am strigat la ea. Un alt domn a venit sa ma ajute sa o tragem. Ma bucur ca si ea, auzind ca am strigat-o, a venit catre noi, pentru ca a fost… e putin spus la limita. Doar vazandu-ne ca suntem acolo, i-am atras atentia si intr-un fel, din punctul meu de vedere, a realizat ce se intampla si s-a razgandit.”, a spus Alexandra, eroina de la Metrou.

Cum a ajuns Razvan, fiul lui Danut Lupu, sa ia metroul

Razvan Lupu s-a aflat din intamplare la metrou, pentru ca el obisnuieste sa circule cu masina personala. Barbatul stabilise sa se vada chiar cu tatal sau undeva in zona Unirea, din Bucuresti. Stia ca ii va fi greu sa parcheze in imprejurimi, din cauza aglomeratiei, asa ca a decis in ultimul moment sa mearga cu metroul.

Citeste si articolul :   Luare de mita la morga Spitalului Suceava. Angajati acuzati ca au luat bani de la familiile decedatilor de Covid-19

“Un calator a fost salvat astazi aproape miraculos din fata metroului, in Bucuresti. Atentie, imaginile sunt dure, dar cu un final fericit. Calatorul a ajuns pe linia de metrou din motive inca neclare.
Alti calatori au reusit sa-l traga din fata ramei care intra chiar in acel moment cu viteza in statia Dristor. O fractiune de secunda a lipsit pana sa se produca un accident cu urmari grave pentru persoana respectiva.

Asa cum vedeti in imaginile pe care un angajat Metrorex le-a filmat de pe un ecran si le-a facut publice.

Oficial, Metrorex a dat urmatorul comunicat.

“Metrorex informeaza ca astazi, 10.02.2021, in jurul orei 15:35, la statia de metrou Dristor 1, linia 2 a avut loc un incident in care a fost implicat un calator. Din primele informatii, acesta s-a aplecat peste peron, ulterior fiind ridicat de calatorii aflati in zona.

Conform procedurilor care se aplica in astfel de situatii, a fost solicitata interventia echipajelor SMURD si a Politiei Metrou. Acest eveniment regretabil este cercetat de Politie. Precizam ca circulatia trenurilor nu a fost afectata.

Citeste si articolul :   Bunicul uneia dintre fetele care au lovit adolescenta de 13 ani, declaratie uluitoare: "Am vazut conversatiile pe care le purta cu mama ei. Se vedea ca...

De asemenea, reiteram ca pe parcursul calatoriei este foarte important ca toate regulile de calatorie sa fie respectate de catre utilizatorii serviciului de transport public subteran, in special regula care specifica: ”In asteptarea trenului nu stationati dincolo de banda de siguranta marcata la marginea peronului.
DIRECTOR GENERAL, ing. Gabriel MOCANU”, este mesajul postat de Vitalie Cojocari pe pagina sa de Facebook.

Incidentul de la statia Dristor 1:

Autor