„Covor de narcise” in Muntii Rodnei. Poiana cu Narcise – de vizitat in urmatoarele 2 saptamani

Au inflorit narcisele in Poiana cu Narcise din Parcul National Muntii Rodnei. Administratia Parcului ii anunta pe turisti ca este pregatita sa-i intampine si ca intervalul optim pentru vizitarea Poienii cu Narcise este de 1-2 saptamani, incepand de acum.

„Asa cum am promis, revenim cu informatii noi de la Poiana cu Narcise de pe Masivul Saca, furnizate de catre voluntarul nostru dl. Alex Varga. Administratia Parcului National Muntii Rodnei anunta turistii interesati de drumetii la Poiana cu narcise din Valea Vinului ca este pregatita sa-i intampine”, scriu cei de la Parcul National Muntii Rodnei.

Potrivit acestora, intervalul optim pentru vizitarea Poienii cu Narcise este de aproximativ 1-2 saptamani incepand de acum: „Turistilor care vor vizita Poiana cu Narcise le dorim sa se bucure de peisajul inedit, sa faca fotografii, sa poposeasca pentru a admira zona si ii rugam de asemenea sa se informeze referitor la starea vremii inainte de plecare, sa nu culeaga flori, sa nu abandoneze gunoaie, sa pastreze un comportament civilizat”.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Noi nu stim. N-am auzit. Ati auzit de boala asta, Covid?"

Din Valea Vinului pleaca spre Muntele Saca doua poteci mai bune: prima urca spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmareste Valea Secii si apoi urca pe versantul sudic al Dealului Popii.

Publicitate

Drumul pana la varful Saca dureaza 3 ore din Valea Vinului.

APNMR recomanda traseul de pe Dealul Popii, care este marcat cu sageti indicatoare.

Plata biletului de vizitare se poate face prin SMS.

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusa in Parcul National Muntii Rodnei, este o arie protejata de interes national situata in judetul Bistrita-Nasaud, in comuna Rodna, satul Valea Vinului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.