Rafila, despre protestatari: Sunt oameni care nu accepta realitatea.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, vineri seara, referitor la protestul celor 200 de persoane din Piata Victoriei, ca „sunt oameni care nu accepta realitatea” si care sustin ca virusurile, in general nu exista.

„Au fost putine persoane, a fost un soi de defulare, oamenii au simtit nevoia sa se revada. Noi suntem fiinte sociale, nu putem trai izolati. E bine sa ii informam ca e bine sa papstreze distanta sau sa poarte masca. Sunt oameni pe care nu incerci sa ii convingi. Ei spun ca virusurile, in general, nu doar coronavirusul, nu exista. Sunt oameni pe care poti sa ii educi si sunt oameni care nu accepta realitatea. Ii acceptam si incercam sa convietuim impreuna. Daca cineva nu crede in existenta coronavirusului nu este o culpa, ci o lipsa a acceptarii realitatii”, a spus Rafila, la Digi 24.

Circa 200 de oameni s-au strans, vineri, dupa ora 17.00, in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de masurile adoptate de autoritati in contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu au purtat masca si nu au pastrat distanta minima de 1,5 metri.

Citeste si articolul :   Scandal mare la Survivor Romania 2021. Ce s-a intampla intre Zanni si Stefan

In fata Palatului Victoria au fost prezenti tineri, persoane in varsta si chiar si copii. Intre ei, s-a aflat si fostul europarlamentar Adrian Severin si fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Oamenii prezenti la protest au stat unii langa altii, unii dintre ei strangandu-si mana sau imbratisandu-se.

Protestul a fost anuntat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor faptuitorilor care au incalcat legile si Constitutia prin instituirea decretului starii de urgenta si a tuturor masurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.