Platforma de e-learning realizata de Primaria Capitalei va fi accesibila tuturor elevilor romani

Platforma de e-learning realizata de Primaria Capitalei, prin Proedus, va fi accesibila tuturor elevilor din Romania. Lansata in luna martie, platforma www.hubproedus.ro a fost accesata de peste 100.000 de elevi bucuresteni, transmite Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).

„Primaria Capitalei, prin Proedus, a lansat, inca din luna martie a acestui an, una dintre cele mai inovative si interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, care a fost accesata pana in prezent de peste 100.000 de elevi din Bucuresti. La cererea a sute de elevi si parinti din alte orase din Romania, doresc sa anunt ca in cel mai scurt timp extindem la nivel national aceasta initiativa a Primariei Capitalei, care a avut un succes extraordinar!

Astfel, toti elevii din Romania vor putea accesa platforma realizata de Primaria Capitalei prin Proedus! Pentru aceasta, in ultima sedinta de consiliu general am propus, iar consilierii generali au aprobat, suma de 100.000 de lei necesara achizitiei unui server care sa sustina accesarea unui numar semnificativ de utilizatori unici, simultan, pe platforma, atat bucuresteni, cat si utilizatori nationali”, a anuntat, luni, primarul Gabriela Firea.Edilul Capitalei a mai explicat ca la aceasta platforma de e-learning lucreaza activ aproape 1.000 de profesori din Capitala.

„Acestia s-au straduit sa organizeze si sa inregistreze lectii online, audio si video care sa completeze programa scolara, astfel incat sa ii poata ajuta pe prescolari, elevi sau studenti. In afara de programa care presupune lectii de limba romana, matematica, istorie, biologie, chimie, fizica sau limbi straine, platforma hubproedus ofera si alte tipuri de cursuri, cum ar fi teatru, cinematografie, dictie, jurnalism si multe altele”, a mai spus Firea.Primarul general a mai explicat ca anul acesta, cea de-a XI-a edite a Targului de Oferte Educationale se va desfasura online.

„Doresc sa ii anunt pe toti absolventii de scoli gimnaziale care se pregatesc de evaluarea nationala, ca Targul de Oferte Educationale se va desfasura anul acesta online, iar accesul la acest eveniment virtual se va face tot de pe platforma www.hubproedus.ro. Targul va cuprinde tururi virtuale ale tuturor liceelor bucurestene, cifre de scolarizare, medii de intrare, informatii cu privire la transportul in comun spre unitatea de invatamant, dar si alte informatii de care orice elev si parinte ar avea nevoie pentru a alege corect si cu responsabilitate liceul unde va dori sa studieze.

Citeste si articolul :   Marturia tulburatoare a uni pacient infectat cu noul virus care a stat la terapie intensiva 12 zile: "Invat sa respir, sa merg...

De asemenea, doresc sa mai anunt ca in foarte scurt timp voi supune votului Consiliului General un proiect prin care Primaria Capitalei, impreuna cu o editura de prestigiu din Romania, va pune la dispozitie tuturor elevilor si profesorilor din Capitala o platforma online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura romaneasca si universala!”, a adaugat sursa citata.

Autor