Cum vor merge copiii la scoala. Lista cu fiecare localitate si scenariul in care se incadreaza

Cum vor merge copiii la scoala. Ministerul Educatiei a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare judet in parte, dar si scenariul in care se incadreaza. Astfel, elevii, profesorii si parintii vor sti cu exactitate modul in care se redeschis scolile, in contextul revenirii elevilor in banci de luni, 8 februarie.

Conform Ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, lista publicata cuprinde 3.181 unitati administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul in care se incadreaza fiecare.  Astfel, sunt 149 de localitati in scenariul rosu, 903 localitati in galben, 3.181 in verde. 24 vor face cursuri exclusiv online, pentru ca au rata peste 6 la mia de locuitori.

Bucurestiul se afla in scenariul galben, ceea ce inseamna ca vor fi reluate de luni, 8 februarie, cursurile in crese, gradinite, clasele primare, precum si clasele terminale de gimnaziu si liceu, clasele VIII, XII si XIII.

Lista in care pot fi verificate scenariile pentru fiecare localitate poate fi consulata AICI.

Ministrul Educatiei a mai precizat  ca Ministerul pe care il conduce va monitoriza, cu ajutorul autoritatilor din teritoriu, respectarea tuturor regulilor impuse pentru desfasurarea in siguranta a cursurilor in scoli.

„Insistam pe respectarea urmatoarelor reguli: distantarea fizica e extrem de importanta, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge in situatii absurde de blocaj. Mizam pe capacitatea organizatorica a fiecarui director de scoala ca va asigura distantarea maxim posibila in conditiile date. Scazand acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezentei fizice, aglomeratia din salile de clasa nu va fi chiar atat de mare cum se prezinta la nivel teoretic”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Cand se suspenda cursurile in scoli pentru 14 zile

Conform ordinului comun al Ministerului Educatiei si al Ministerului Sanatatii, se suspenda cursurile pentru 14 zile la aparitia primului caz de coronavirus in scoala, in invatamantul prescolar si primar.

In cazul gimnaziului si claselor de liceu, la depistarea unui caz de infectare cu Covid se declanseaza ancheta epidemiologica. DSP va decide daca se vor suspenda cursurile inca de la primul caz sau se asteapta aparitia celui de-al doilea caz.

Citeste si articolul :   Legea a fost promulgata. Decizia este deja in Monitorul oficial

“La ciclul gimnazial si liceal, la primul caz se va face o ancheta epidemiologica, se recomanda si testarea, si vor fi analizate masurile, fie se suspenda inca de la primul caz, fie nu e necesara suspendarea, se continua pana la al doilea caz, cand se suspenda”, a mai spus Ministrul Educatiei.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea scolilor in 8 februarie

scenariul verde – incidenta sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidenta de sub 3 la mia de locuitori

scenariul rosu – incidenta de peste 3 la mia de locuitori

In localitatile care se incadreaza in scenariu verde, cu relativ putine cazuri, toate scolile se redeschid fizic, copiii merg la scoala.

In localitatile care se incadreaza in scenariul galben, adica sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimba in sensul ca merg in continuare la scoala, mai exact la gradinita si la scoala, copiii de gradinita, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, si copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Citeste si articolul :   Inca o localitate intra in carantina.

In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si de ciclu primar, dar ceilalti nu mai merg la scoala.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.