Cum sa recunosti o alergie la oua

O alergie la oua – mai precis, la ouale de pui, este cea mai frecventa alergie alimentara in afara de alergia la lapte. Problema cu acest lucru este ca cei afectati nu reactioneaza numai la ouale din alimente ci alergenii apar si in alte perioade ale vietii si in alte alimente.

0,2% dintre europeni sufera de o alergie la ouale de pui. Majoritatea copiilor mici sunt afectati si uneori alergia dispare in timp. Cu toate acestea, in cazuri rare, poate aparea si la adulti.

Doi alergeni sunt responsabili de alergia la oua: ovalbumina si ovomucoida:

Ovalbumina: Substanta se gaseste numai in albusul oualor crude si se descompune atunci cand oul este fiert. Cei afectati pot manca doar galbenusuri de ou.

Publicitate

Ovomucoid: Aceasta substanta, alergenul principal, se gaseste in principal in galbenusul de ou, si in cantitati mai mici in albusul de ou. Nu poate fi distrus prin incalzire, nici macar prin acid. Cei afectati trebuie sa se abtina de la consumul total de ou de pui.

Recunoasterea simptomelor: asa se arata o alergie la oua

Citeste si articolul :   Cinci beneficii importante pentru sanatate ale merelor despre care nimeni nu vorbeste

Simptomele unei alergii la oua sunt impartite in severitatea alergiei iar starile sunt:

Greata, diaree si varsaturi si gaze;

Eruptii cutanate si roseata, precum si sangerari cu mancarime pana la neurodermatita;

Disfunctie respiratorie pana la dificultati de respiratie;

Soc anafilactic in cazuri severe;

Daca aveti aceste simptome, desi nu stiti nimic despre o alergie la oua, este recomandabil sa faceti un test de alergie. Oricine reactioneaza foarte puternic chiar si la cantitati mici de substante enumerate, ar trebui sa poarte cu ei un kit de urgenta. In acest fel, posibilul soc anafilactic care pune viata in pericol poate fi tratat rapid.

Ar trebui sa evitati consumul de oua daca aveti o alergie la ele.

Cativa factori sunt problematici cu alergiile la oua: a nu manca oua nu este marea problema, dar componentele oualor si ouale se gasesc in multe alimente, dar si in produsele cosmetice. Acordați atentie urmatoarelor informatii de pe lista de ingrediente:

Ou intreg, ou lichid, albus lichid, ou uscat, albus uscat, galbenus de ou uscat, ulei de ou, proteine ​​din ou; albumina, ovo albumina, proteina ovo; aditivi: lecitina E 322 (de asemenea lecitina din oua) si lizozima E 1105

Citeste si articolul :   7 alimente pe care nu trebuie sa le incalziti in cuptorul cu microunde

Ca o recomandare pentru persoanele care sufera de alergii este, de asemenea, tiparita pe majoritatea produselor alimentare:„Poate contine urme de ou”, aceasta nu inseamna neaparat ca oul este procesat in produs, ci ca produsele cu oua sunt facute undeva langa productie. Aceasta inseamna ca alergenii pot intra accidental in produsul achizitionat. Un test alergic merita aici pentru a determina severitatea alergiei.

Aveti grija cu unele vaccinuri

Substantele mentionate mai sus nu se gasesc numai in produse alimentare sau cosmetice, dar pot aparea si in cantitati foarte mici in vaccinuri. Acest lucru se datoreaza modului in care sunt produse unele ingrediente ale vaccinului: exista vaccinuri impotriva gripei, a febrei galbene, dar si a rujeolei si a varicelei care se fac cu ajutorul oualor de gaină.

Astfel de vaccinuri sunt considerate sigure pentru majoritatea persoanelor cu alergie la ou de pui sau alte alergii. Cu toate acestea, o reactie alergica nu poate fi niciodata exclusa complet. Prin urmare, trebuie sa va informati intotdeauna medicul despre alergia la oua inainte de vaccinare.

Cum se inlocuiesc ouale in alimente

Cei care trebuie sau doresc sa se lipseasca de consumul de oua se pot aproviziona si cu proteine ​​vegetale. Legumele precum fasolea, mazarea sau linte, produsele din soia si germenii de grau sunt utile. Daca doriti sa inlocuiti ouale ca ingredient de copt, puteti folosi, de exemplu, banane sau mere. Faina, amidonul, pectina sunt, de asemenea, lianti adecvati pentru sosuri sau supe.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai sanatoase si gustoase combinatii cu alimente

Daca doriti sau trebuie sa va schimbati dieta din cauza unei alergii sau a intolerantei, este intotdeauna recomandabil sa clarificati acest lucru cu un medic in prealabil. In acest fel, eventualele defecte pot fi prevenite imediat.

Apropo, unele alergii alimentare sunt asa-numitele alergii incrucisate, care apar in legatura cu o alta alergie. De exemplu, cineva cu o alergie la polenul de mesteacan poate dezvolta o alergie la mere in timp.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.