De ce nu trebuie sa aruncam apa in care am fiert ouale:cum poate fi folosita

Ouale sunt unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Nu numai ca pot fi preparate in multe forme diferite, dar sunt si bogate intr-o varietate de substante nutritive.

Ouale sunt una dintre cele mai ingenioase creatii ale naturii. Dar, pe langa mancare, pot fi de ajutor in multe alte domenii. In fiecare zi, majoritatea oamenilor arunca cojile oualor , deoarece le considera complet inutile.

La ce foloseste apa dupa fierberea oualor?

Este imposibil sa ne imaginam viata umana fara oua. In fiecare zi, toate gospodinele din lume fierb, prajesc, bat si folosesc ouale la gatit. Dar ce facem dupa ce ouale au fiert? Scoatem ouale si turnam apa in chiuveta. Se pare ca aceasta apa poate fi folosita deoarece are multe beneficii. Prin urmare, dupa ce ai fiert ouale, nu te grabi sa scapi de apa.

Aceasta apa este foarte bogata in calciu organic, care provine din coaja de ou. Poate fi folosit in mod util pentru fertilizarea florilor de interior si a plantelor care cresc in gradina . Calciul continut in coaja de ou intareste foarte bine radacinile plantelor si florilor. In plus, ouale elibereaza saruri minerale care sunt foarte bune pentru sol.

De asemenea, puteti sterge frunzele plantelor cu apa in care au fost fierte ouale. Se recomanda sa faceti acest lucru nu mai mult de o data pe luna si cu conditia ca apa sa nu fie mai vehce de o zi, altfel isi va pierde proprietatile utile.

Si cojile de oua le putem folosi in gradina

De asemenea, puteti folosi coji de oua pentru a va fertiliza plantele. Poate fi adaugat in sol unde cresc rosiile, vinetele si ardeii. Calciul din coaja oului va proteja plantele de letargie si gandaci  care devoreaza adesea radacinile si tulpina plantei, ucigandu-le.

In loc sa cheltuiti bani pe ingrasaminte, puteti uda florile cu apa in care ati fiert oua o data pe luna. Se recomanda utilizarea imediat dupa refrigerare pentru a-si pastra proprietatile benefice.

Publicitate

Publicitate

Autor