Alex Dima, prima reactie dupa incendiul de la Matri Bals: “O sa tot numaram mortii”

Tragedie la Institutul Matei Bals din Capitala. Patru persoane au fost gasite carbonizate in urma incendiului si alte persoane au fost evacuate si transferate la alte spitale. In acest context, cunoscutl jurnalist, Alex Dima, a reactionat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Alex Dima, prima reactie dupa incendiul de la Matei Bals

Alex Dima este unul dintre cei mai cunoscuti jurnalistii care a vorbit despre problemele din sistemul de sanatate.

“Groaznic. Am primit aceasta imagine in care se vede cum pompierii si cadrele medicale scot un pacient cu cearsaful.”

Publicitate

“Neputinta! Asta ar trebui sa scrie la intrarea in aceasta tara!

Traim in bucla aceleasi sentimente, dupa Colectiv, Giulesti, Neamt, Bals si ne uitam cu groaza la oamenii care isi cauta rudele.
Oricand, oricare dintre noi putem ajunge in aceasta situatie.

Suntem aici pentru ca traim in tara lui “leag-o cu o sarma, ca merge si asa”, in tara in care simtul datoriei si asumarea raspunderii nu prea exista.

Citeste si articolul :   Doliu in cinematografia internationala. S-a stins la doar 43 de ani, de o boala crunta

Spitalele sunt praf, autostrazile sunt pe hartie, orasele sunt poluate. Va aduceti aminte sa fi raspuns cineva vreodata pentru astfel de situatii?
Din pacate, pretul platit este urias. De fiecare data.

Cred cu tarie ca salvarea sta in educatie, in trezirea sentimentului datorie, in asumare, intr-o revenire in simtiri. Iar aceasta revenire trebuie sa porneasca la nivel individual, in mintea si sufletul fiecaruia dintre noi. Cu pasi mici, dar trebuie sa incepem. Sa ne pese, de ce se intampla cu noi, cu cei de langa noi.

Pare utopie dar daca nu se va intampla, o sa tot numaram mortii.”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Patru persoane au murit in urma incendiului de la Institutul Matei Bals si 120 de pacienti au fost transferati la alte spitale. Flacarile au izbucnit intr-unul din pavilioanele spitalului.

Ce a spus Ministrul Sanatatii despre incendiul de la Institutul Matei Bals din Capitala

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bals am vazut cladirea. Evident ca a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problema punctuala, o greseala individuala (…) datoria noastra este sa ne uitam la greselile de sistem. Astept sa vad rapoartele de control care s-au facut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.