Presedintele mexican, depistat cu COVID

Andrés Manuel López Obrador, care a fost criticat pentru modul de abordare a pandemiei si care rareori poarta masca, a fost depistat cu COVID.

Presedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a declarat duminica ca a iesit pozitiv la testul COVID-19, dar ca are simptome usoare.

Presedintele Mexicului, care a fost criticat pentru tratarea pandemiei in tara sa si pentru ca nu a dat un exemplu de prevenire cetatenilor, a declarat pe contul sau oficial de Twitter ca este sub tratament medical.

„Regret ca va informez ca sunt infectat cu COVID-19”, a scris el pe Twitter. „Simptomele sunt usoare, dar sunt deja sub tratament medical. Ca intotdeauna, sunt optimist. Vom merge cu totii inainte. ”, scrie Time of Israel

José Luis Alomia Zegarra, directorul de epidemiologie din Mexic, a declarat ca López Obrador are o forma “usoara” de COVID-19 si „se izoleaza acasa”.

“Are o intreaga echipa de medici care il ingrijesc.”

Presedintele Mexicului a scris ca secretarul de Interne Olga Sanchez Cordero va prelua sarcinile sale.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru acesti romani. Masura se ridica de azi, 23 aprilie.

López Obrador, in varsta de 67 de ani, a fost rar vazut purtand o masca.

De asemenea, el s-a opus blocarii economiei, remarcand efectul devastator pe care l-ar avea asupra celor mai multi mexicani care traiesc de o zi pe alta.  Mexicul a inregistrat aproape 150.000 de decese COVID-19 si peste 1,7 milioane de infectii.

La inceputul pandemiei, intrebat cum protejeaza Mexicul, López Obrador a scos doua amulete religioase din portofel si le-a aratat cu mandrie.

„Scutul protector este„ Du-te in spatele meu, Satan ”, a spus López Obrador, citind inscriptia de pe amuleta:„ Opreste-te, dusman, caci Inima lui Isus este cu mine.

In noiembrie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a cerut liderilor mexicani sa ia in serios pandemia de coronavirus.

El nu l-a numit pe López Obrador, dar a spus: „Am dori sa cerem Mexicului sa fie foarte serios”.

“Am spus-o in general, purtarea unei masti este importanta, igiena este importanta si distantarea fizica este importanta si ne asteptam ca liderii sa fie exemple”, a adaugat el.

Citeste si articolul :   Inca un medic rapus de COVID. Dumnezeu sa o odihneasca

Mexicul a administrat aproape 630.000 de doze de vaccin.

Anuntul lui López Obrador a venit la scurt timp dupa ce a aparut stirea ca va vorbi luni cu presedintele rus Vladimir Putin despre obtinerea dozelor de vaccin Sputnik V COVID-19.

Autor