Presedintele mexican, depistat cu COVID

Andrés Manuel López Obrador, care a fost criticat pentru modul de abordare a pandemiei si care rareori poarta masca, a fost depistat cu COVID.

Presedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a declarat duminica ca a iesit pozitiv la testul COVID-19, dar ca are simptome usoare.

Publicitate

Presedintele Mexicului, care a fost criticat pentru tratarea pandemiei in tara sa si pentru ca nu a dat un exemplu de prevenire cetatenilor, a declarat pe contul sau oficial de Twitter ca este sub tratament medical.

„Regret ca va informez ca sunt infectat cu COVID-19”, a scris el pe Twitter. „Simptomele sunt usoare, dar sunt deja sub tratament medical. Ca intotdeauna, sunt optimist. Vom merge cu totii inainte. ”, scrie Time of Israel

Publicitate

José Luis Alomia Zegarra, directorul de epidemiologie din Mexic, a declarat ca López Obrador are o forma “usoara” de COVID-19 si „se izoleaza acasa”.

“Are o intreaga echipa de medici care il ingrijesc.”

Presedintele Mexicului a scris ca secretarul de Interne Olga Sanchez Cordero va prelua sarcinile sale.

López Obrador, in varsta de 67 de ani, a fost rar vazut purtand o masca.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Au fost depistate cazurile 98 si 99 in Romania. Despre cine este vorba

De asemenea, el s-a opus blocarii economiei, remarcand efectul devastator pe care l-ar avea asupra celor mai multi mexicani care traiesc de o zi pe alta.  Mexicul a inregistrat aproape 150.000 de decese COVID-19 si peste 1,7 milioane de infectii.

La inceputul pandemiei, intrebat cum protejeaza Mexicul, López Obrador a scos doua amulete religioase din portofel si le-a aratat cu mandrie.

„Scutul protector este„ Du-te in spatele meu, Satan ”, a spus López Obrador, citind inscriptia de pe amuleta:„ Opreste-te, dusman, caci Inima lui Isus este cu mine.

In noiembrie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a cerut liderilor mexicani sa ia in serios pandemia de coronavirus.

El nu l-a numit pe López Obrador, dar a spus: „Am dori sa cerem Mexicului sa fie foarte serios”.

“Am spus-o in general, purtarea unei masti este importanta, igiena este importanta si distantarea fizica este importanta si ne asteptam ca liderii sa fie exemple”, a adaugat el.

Mexicul a administrat aproape 630.000 de doze de vaccin.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID-19 in Romania. O persoana este in stare grava. Anuntul a fost facut chiar de prefectul judetului

Anuntul lui López Obrador a venit la scurt timp dupa ce a aparut stirea ca va vorbi luni cu presedintele rus Vladimir Putin despre obtinerea dozelor de vaccin Sputnik V COVID-19.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.