Raed Arafat, veste proasta pentru romani: “Batalia nu e gata”

Raed Arafat, seful DSU, vine cu o veste proasta pentru romani. Secretarul de stat spune ca cifrele oficiale arata o scadere semnificativa a ratei de pozitivare, dar in acelasi timp, numarul de cazuri grave se mentine ridicat, la peste 1000 de internati la ATI.

“Noi facem o analiza in fiecare zi si vedem mai multi indicatori. Situatia este pe o line. Sunt unii indicatori care scad, dar altii arata ca situatia nu este stabila. Si datele generale arata.

De ieri pe azi, avem o crestere de incidenta in mai multe judete au fost in zona verde si au reintrat in zona galbena. Nu s-au dus catre rosu cele care au fost anterior in zona rosie”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat nu este optimist

Publicitate

De asemenea, Raed Arafat nu s-a aratat optimist cu privire la evolutia pandemiei de coronavirus din Romania. Acesta sustine ca ”batalia” nu s-a terminat si populatia trebuie sa fie atenta in continuare.

Citeste si articolul :   Emil Boc, primarul Clujului, vaccinat cu AstraZeneca din lotul cu probleme. "Chiar cu ala...

”Ce inseamna asta. Batalia nu e gata. Trebuie sa fim atenti. Masurile aplicate de autoritati si mai ales masura mastii universale au avut rol major in controlul situatiei. Majoritatea respecta regulile. Nu s-a rezolvat.

Vedem langa noi Franta (unde este interzisa circulatia dupa ora 18), Marea Britanie, Germania. Teama lor majora este noua tulpina care este majoritara in MB si care se transmite mai eficient”, a declarat seful DSU.

Publicitate

Raed Arafat, impotriva pasaportului de vaccinare, idee avansata de Grecia pentru limitarea calatoriilor.

„Daca se pune ca si conditie de circulatie, inseamna ca le spunem unora ca nu mai circula daca nu se vaccineaza. Automat, sunt separate doua grupuri de oameni, cei care au certificatul si circula unde vor, si cei care au limitari. Asta clar va crea discriminari majore.

15 milioane de vaccinati la nivel global e o picatura intr-un ocean, e nimic la acest moment. Vom avea o situatie in care va fi o mica parte, o elita care s-a vaccinat pentru ca a avut acces la vaccin. Nu vorbim de un vaccin la care toata lumea are acces, deja Pfizer a anuntat ca va avea intarzieri la livrari. La acest moment, astfel de discutii pot pune o presiune foarte mare pe oameni si sa discrimineze.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a semnat ordinul. Acesti romani vor petrece Craciunul si Anul Nou in carantina

Ganditi-va ce va fi daca in avion nu veti putea urca daca nu sunteti vaccinat. Dar nu aveti acces la vaccin inca! Asta va crea o elita care a avut noroc si o buna parte de populatie care poate vrea sa se vaccineze, dar nu a avut acces inca.

Mai e si un risc pentru turism. E posibil sa iasa si certificatele false de vaccinare. Orice lucru de acest gen creaza o piata. Si cred ca va fi prospera. Mai bine abordam altfel situatia! Sunt convins ca se va discuta la nivelul UE orice aspect, trebuie sa fim foarte atenti. Riscam intr-adevar sa stigmatizam si sa etichetam oamenii. Unde ajungem? Vom avea autobuze pentru vaccinati si pentru nevaccinati? Nu merge treaba asta.”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.