Praful de copt a expirat – uite 11 greseli care pot distruge o prajitura

Nu veti crede cate greseli se pot face in timp ce coaceti o prajitura. Si toate pot insemna ca rezultatul sa esueze.

1.Respectati reteta

Putina creativitate nu poate strica niciodata – nu-i asa? Ei bine, desi puteti varia putin cantitatile de ingrediente respective atunci cand gatiti, este altceva atunci cand coaceti o prajitura. Simpla schimbare a ingredientelor sau utilizarea diferitelor cantitati neglijent poate afecta rezultatul general. Realizarea unui desert, prajitura este o adevrata stiinta in sine … Fiecare modificare a ingredientelor schimba intreaga consistenta a tortului si, prin urmare, decide, de asemenea, daca va merge reteta gresit sau nu.

Daca doriti sa coaceti un tort cu adevarat reusit, cu siguranta ar trebui sa cititi in prealabil reteta cu multa atentie si sa ramaneti cu strictete la aceasta, fara alte modificari. Desigur, puteti schimba unele ingrediente, de exemplu, inlocuiti migdalele tocate cu nuci tocate sau zmeura cu capsuni.

Publicitate

Respectati reteta (pe care doriti sa o realizati) – acest lucru se aplica cantitatilor specifice de ingrediente (asigurati-va ca le cantariti!).Daca, de exemplu, untul si zaharul trebuie batute pana devin spumoase mai intai, inainte de adaugarea fainii, totul are un motiv destul de plauzibil. Daca bateti untul si zahărul pana devin cremoase si usoare, aerul patrunde in amestec – ceea ce face mai tarziu ca aluatul ca creasca frumos si aerat. Daca aruncati toate ingredientele impreuna si sperati sa aveti un tort reusit cu greu veti obtine acest lucru.

Citeste si articolul :   Inmultirea trandafirilor prin butasi, metode de prindere mai rapida a radacinilor

De asemenea, este util sa cititi reteta de la inceput pana la sfarsit inainte de a incepe sa coaceti sau sa realizati aceea reteta.

2.Temperatura gresita a ingredientelor

Stiati ca ingredientele dintr-un aluat se combina mai bine atunci cand sunt toate la aceeasi temperatura? De exemplu, daca ingredientele sunt amestecate cu unt sau oua prea reci, aluatul se poate coagula si poate deveni crocant. Desigur, nimeni nu vrea asta! Cu un aluat neted, deviza este de a aduce toate ingredientele la temperatura camerei inainte de a incepe cu aluatul.

3.Agentii de dospire nu sunt examinati cu atentie

Bicarbonatul de sodiu, praful de copt sau drojdia sunt mici cure minune pentru prajiturile perfect modelate. Lasa aluatul sa crească frumos si sa devina usor si aerisit. Dar pe cat de utile sunt aceste mijloace: daca sunt utilizate incorect, pot avea rapid efectul opu

Cazul 1: praful de copt a expirat – aici renunta pur si simplu a utiliza acest praf de copt, deoarece nu mai „functioneaza”. De altfel, acelasi lucru se aplica drojdiei expirate.

Publicitate

Cazul 2: Folositi prea mult praf de copt – atunci aluatul poate creste rapid, dar se prabuseste rapid ca o “casa din carti de joc”.

4.Utilizarea incorecta a fainii

Cine s-ar fi gandit: chiar si cu faina, ceva poate merge prost. Cernem intotdeauna faina inainte de a o folosi cu alte ingrediente. Daca nu aveti cantar de bucatarie acasa, puteti masura faina cu marcajele pe pahare de masurare speciale.

Citeste si articolul :   10 greseli pe care le faci in bucatarie atunci cand pregatesti mancarea

5.Mixarea exagerata

Da, un aluat poate fi „mixat prea mult”. Scopul este ca un aluat sa fie neted, dar in acest caz regula nu este „cu cat mixez mai mult cu atat ajuta mai mult”. Daca setati un mixer la cea mai inalta treapta, ingredientele se incalzesc – iar aluatul tinde sa dezvolte mai rapid o consistenta cauciucata si ferma. Deci, ar fi mai bine sa coborati treapta de viteza si sa aveti mai multa rabdare. Dureaza putin mai mult, dar aluatul va fi mai bun.

6.Pregatirea gresita a formei de copt

O pregatire gresita a formei de copt va impacta mult mai mult produsul finit decat ai crede. Este important sa retineti urmatoarele aspecte: alegeti dimensiunea corecta a formei de copt si pregatita forma de copt corect.

7.Setarea gresita a temperaturii cuptorului

In timpul procesului de coacere pot aparea tot felul de erori. In primul rand, este important sa preincalziti corect cuptorul. De asemenea, ar trebui sa va uitati cu atentie in reteta pentru a vedea daca sunt specificate detalile despre coacere: grade, ventilatie, caldura superioara sau inferioara. Desigur este extrem de important ca fiecare sa isi cunoasca extrem de bine cuptorul si in functie de capacitatile sale sa coaca tortul/ blatul respectiv.

8.Deschideti usa cuptorului in timp ce coaceti

In intreaga camera miroase atat de minunat a blat de tort proaspat – si ai tendinta săa deschizi cuptorul fie doar si o crapatura si sa vezi daca totul merge bine. Bateti curiozitatea si mai bine nu o faceti! Deschiderea usii aduce aerul rece in cuptor – si asta face ca sa nu fie pe placu blatului de tort din interior, iar riscul este destul mare in functie de ceea ce coaceti.

Citeste si articolul :   Lista completa a problemelor pe care le provoaca lipsa somnului

9.Nu faceti testul cu scobitoarea

Testul cu scobitoarea este o modalitate foarte usoara de a afla daca tortul este efectiv facut si nu este inca lichid in interior. Asteptati sfarsitul efectiv al timpului de coacere si abia apoi deschideti usa cuptorului. Intepați scurt centrul cu o scobitoare, iar  daca aluatul se lipeste de scobitoare, tortul nu este gata inca.

10.Scoateti imediat tortul din cuptor

Daca il scoateti din cuptor imediat dupa expirarea timpului de coacere, riscati sa se prabuseasca din cauza diferentei de temperatura.

11.Rastoarna prajitura imediat

Se recomanda ca cel putin 10-15 minute dupa ce ati scos blatul din cuptor sa il lasati in forma in care a copt si abia dupa sa il rasturnati.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.