Aceste alimente sunt bune dupa nastere – impotriva depresiei si pentru o digestie mai buna

Dupa nastere, ar trebui sa acordati o atentie deosebita alimentatiei sanatoase. Alimentele potrivite va vor oferi nutrientii de care aveti nevoie in aceasta perioada. Si, de asemenea, va pot ajuta cu probleme digestive pe care le au multe femei dupa ce au nascut …

Nasterea necesita multa forta. De fapt, ai avea nevoie de o vacanta lunga dupa aceea, dar noi sarcini te asteapta deja, pentru ca, desigur, trebuie sa ai grija de bebelus acum. Bine ati venit in viaa de zi cu zi a mamei!

Toate acestea necesita nutritia potrivita, care sa va ofere energia si plusul de nutrienti de care aveti nevoie chiar acum. Deci, ce ar trebui sa puneti in meniul dvs. , acum…

Dupa ce ai nascut, corpul tau este slabit – la urma urmei, a evoluat la cel mai bun nivel. Corpul tau deja iti descompunea calciul din oase in timpul sarcinii, deci este important sa completezi aceste depozite. Ai pierdut sange si odata cu el fier.

Multe femei au probleme digestive si hemoroizi in primele zile dupa nastere. De asemenea, au nevoie de suficienta energie pentru a face fata urmatoarei provocari, alaptarea. Deci, a manca corect este primordial.

Supa de pui de tara

Acest remediu vechi bun este exact ceea ce trebuie pentru tine, mai ales in primele zile dupa nastere. Dupa ce ati născut, veti fi deshidratata si pierderea de sange poate fi cauzata de un deficit de fier. Prin urmare, se solicita mult lichid, iar supa il livreaza. De asemenea, va ofera saruri, magneziu si electroliti pe care i-ati pierdut atunci cand transpirati in timpul nasterii. Puiul de tara iti ofera si fierul de care ai nevoie acum.

Pestele

Corpul tau trebuie sa se regenereze, deci ar trebui sa existe o multime de peste de acum in meniul tau. De asemenea, poate avea un continut ridicat de grasimi, deoarece are doua avantaje: pe de o parte, aveti nevoie de multa energie in timpul alaptarii, astfel incat productia de lapte sa inceapa cu adevarat – aveti nevoie de aproximativ 500 de calorii mai mult pe zi decat in ​​mod normal, pe de alta parte, acizii grasi omega-3 din peste va sustin regenerarea. Stim si astazi ca acesti acizi grasi pot preveni depresia postpartum: in tarile cu un consum ridicat de peste, depresia postnatala apare de fapt mai rar.

Citeste si articolul :   Vitaminele si mineralele de care avem nevoie cel mai mult

Porridge cu fructe

Multe femei sufera de hemoroizi dupa nastere, care se pot forma din cauza tensionarii procesului din timpul nasterii. Constipatia este, de asemenea, frecventa, in mare parte un efect secundar al haosului hormonal din organism. Acum aveti nevoie de ceva care va stimuleaza usor digestia, iar porridge (fulgi de ovaz) cu fructe proaspete este ideal pentru aceasta datorita cantitatii sale ridicate de fibre. De asemenea, va furnizeaza energie din carbohidrati si glucoza, iar fructele ofera vitamine, fructoza si alte fibre. Faina de ovaz este, de asemenea, bogata in fier, zinc si magneziu. Acest lucru stimuleaza si fluxul de lapte.

Branza, iaurt – produse lactate

Dupa nastere, este posibil sa va lipseasca calciul. Astfel, puteti gasi in produsele lactate, dar si in unele legume precum varza sau broccoli. Un lapte fierbinte cu miere iti ofera energia fructozei si a antioxidantilor. Acesta este modul in care va umpleti treptat depozitele de calciu.

Citeste si articolul :   Cum sa facem fata epuizarii emotionale

Curmale

In cele din urma, un sfat privilegiat: curmalele nu sunt doar delicioase si sanatoase, ci chiar reduc sangerarile postnatale si stimuleaza fluxul de lapte! Proportia ridicata de grasimi si fructoza le face, de asemenea, o sursa ideala de energie intre mese. De asemenea, ofera o multime de fibre pentru o digestie sanatoasa si reglementata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.