Cele mai sanatoase alimente pentru inima ta

Dieta are un impact semnificativ asupra sanatatii noastre. Boala cardiovasculara este principala cauza de deces la nivel mondial. Acestea sunt adesea cauzate de stres si de o alimentatie deficitara. Cu toate acestea, exista alimente care pot ajuta la mentinerea unui tonus cardiac bun.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul si varza, sunt cunoscute pentru bogatia lor in vitamine, minerale si antioxidanti.

In special, acestea sunt o sursa excelenta de vitamina K, care ajuta la protejarea arterelor si coagularea corespunzatoare a sangelui.

Sunt bogate in nitrati , care s-au dovedit a reduce tensiunea arteriala si imbunatatesc functia celulelor care acopera vasele de sange.

Publicitate

Fructe

Capsunile, afinele, murele si zmeura contin substante nutritive importante care joaca un rol central in sanatatea inimii.

Articolul continuă după reclame

Fructele sunt, de asemenea, bogate in antioxidanti, cum ar fi antocianine, care protejeaza impotriva stresului oxidativ si a inflamatiilor care contribuie la bolile de inima.

Citeste si articolul :   Cum sa iti prepari singur acasa uleiul de avocado

Cercetarile arata ca consumul multor fructe poate reduce mai multi factori de risc pentru bolile de inima.

Avocado

Avocado este o sursa excelenta de grasimi mononesaturate sanatoase pentru inima, care au fost corelate cu niveluri mai scazute de colesterol si cu un risc mai mic de boli de inima.

Avocado este, de asemenea, bogat in potasiu, un nutrient esential pentru sanatatea inimii. De fapt, doar un avocado ofera 975 miligrame de potasiu, sau aproximativ 28% din cantitatea de care aveti nevoie pe zi.

Fasole

Fasolea contine un amidon  care rezista digestiei si este fermentat de bacterii benefice din intestine.

Numeroase studii au aratat, de asemenea, ca consumul de fasole poate reduce mai multi factori de risc pentru bolile de inima.

Mai mult, consumul de fasole a fost legat de tensiunea arteriala scazuta si inflamatie, ambii factori de risc pentru bolile de inima.

Autor