6 moduri de a face fata singuratatii

Practic toata lumea se confrunta din cand in cand cu singuratatea, multi oameni devenind constienti in special de sentimentele de singuratate in timpul sarbatorilor, de ziua indragostitilor si in perioade de stres extrem.

Cum sa faci fata singuratatii

Daca va confruntati cu singuratatea, puteti face unele lucruri in acest sens.

Inscrieti-va la un curs

Fie ca este vorba de o clasa de arta, o clasa de exercitii fizice sau o clasa la colegiul comunitar local, participarea la o clasa va expune automat unui grup de persoane care imprtasesc cel putin unul dintre interesele tale

De asemenea, poate oferi un sentiment de apartenenta care vine odata cu a face parte dintr-un grup. Acest lucru poate stimula creativitatea, va poate oferi ceva de asteptat cu nerabdare in timpul zilei si va poate ajuta sa evitati singuratatea.

Voluntar

A deveni voluntar pentru o cauza in care crezi poate oferi aceleasi beneficii ca si luarea unei clase – intalnirea cu altii, participarea la un grup, crearea de noi experiente – si aduce si beneficiile altruismului si te poate ajuta sa gasesti mai mult sens in viața ta , ambele putand aduce mai multa fericire si satisfactie in viata, precum si scaderea singuratatii.

In plus, lucrul cu altii care au mai putin va poate ajuta sa simtiti un sentiment mai profund de recunostinta pentru ceea ce aveti in propria viata.

Citeste si articolul :   Cele 12 virtuti ale lui Aristotel

Gasii asistenta online

Deoarece singuratatea este o problema oarecum raspandita, exista multi oameni online care cauta oameni cu care sa se conecteze.

Trebuie sa aveti grija cu cine vorbiti pe internet (si, evident, nu dati informatii personale, cum ar fi numarul contului bancar), dar puteti gasi asistenta reala, conexiune si prietenii de durata de la oameni pe care ii intalniti online .

Consolidati relatiile existente

Probabil ca ai deja oameni in viata ta pe care ai putea sa-i cunosti mai bine sau legaturi cu familia care ar putea fi aprofundate. Daca da, de ce sa nu suni prietenii mai des, sa iesi cu ei mai mult si sa gasesti alte modalitati de a te bucura de relațiile tale existente si de a intari legaturile?

Ia un animal de companie

Animalele de companie, in special cainii si pisicile, ofera atat de multe beneficii, iar prevenirea singuratatii este una dintre ele. Salvarea unui animal de companie combina beneficiile altruismului si a companiei.

Citeste si articolul :   Sanatatea si fericirea – ce legaturi exista intre cele doua

Va poate conecta cu alti oameni – plimbarea cu un caine va deschide catre o comunitate de alti caini, iar un caine dragut tinde să fie un magnet pentru oameni. In plus, animalele de companie ofera dragoste neconditionata, ceea ce poate fi un bun remediu pentru singuratate.

Autor