Sfaturi pentru a imbunatati durata de viata a bateriei telefonului Android

Telefoanele Android de astazi dispun de ecrane mari si luminoase si functii de ultima generatie, care absorb multa putere.

Activati modul de economisire a energiei

Crezi ca vei fi intr-o situatie in care ai nevoie ca bateria telefonului sa reziste mai mult decat o face in mod normal? Comutati telefonul in modul de economisire a energiei, care reduce automat functiile care pot duce la consumarea bateriei.

Urmariti-va datele de retea

Publicitate

Datele de retea sunt obositoare pentru bateria ta, deci utilizati Wi-Fi ori de cate ori este posibil. Nu uitati sa va pastrati Wi-Fi-ul pornit si conectat la o retea cand sunteti acasa sau (cand este posibil) in public.

Puteti opri telefonul sa nu utilizeze date celulare dezactivand serviciile de date mobile din panoul de setari rapide de pe telefon.

De asemenea, puteți utiliza modul Avion pentru a dezactiva toate functiile retelei de date si pentru a activa Wi-Fi, desi acest lucru va perturba apelurile primite si textele SMS.

Ecranul este prea luminous

Ecranele smartphone-urilor arata excelent in zilele noastre, dar, in mod surprinzator, rezolutia clara si pixelii abundenti termina bateria.

Probabil ca nu aveti nevoie ca dispozitivul tau sa ajunga la cea mai inalta setare. Accesati setarile de afisare si reduceti luminozitatea de pe ecran; ochii si bateria va vor multumi.

De asemenea, ar trebui sa luati în considerare dezactivarea luminozitatii automate, care se ajusteaza in functie de nevoile percepute, dar, de asemenea, poate creste luminozitatea afisajului mai mult decat trebuie.

Modul silent

Un telefon care suna si suna constant cu notificari este enervant si se descarca bacteria.

Telefonul trebuie sa declanseze un motor intern care sa bazaie, care – ati ghicit – foloseste energie.

Accesati setarile de sunete si vibratii si reduceti intensitatea vibratiilor. Aici puteti, de asemenea, sa dezactivati feedback-ul haptic, astfel incat sa nu vibreze atunci cand tastati sau atingeti ecranul.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.