ULTIMA ORA: Gabriela Firea solicita inchiderea scolilor

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anuntat, luni, o serie de masuri de restictionare a unor activitati in Bucuresti, ca urmare a pericolului reprezentat de posibila raspandire a coronavirusului.

Una dintre primele masuri anuntate de Firea este suspendarea activitati celor 14 teatre din Bucuresti.

Chiar daca spectacolele nu vor mai avea loc in luna martie, actorii vor fi platiti in continuare, a precizat edilul-sef.

De asemenea, primarul general a spus ca, desi masura inchiderii scolilor si gradinitelor nu poate fi luata de Primpria Capitalei, recomandarea sa este ca ”scolile si gradinitele trebuie sa fie inchise, pentru limitarea raspandirii virusului”.

Publicitate

″Putem sa asteptam sa nu se inchida nicio scoala si sa asteptam si sa vedem ce se intampla, sau putem sa fim intelepti si sa le inchidem din timp, pentru ca virusul se raspandeste foarte usor. Daca un singur copil va avea test pozitiv de COVID-19, in acea scoala se va declansa o groaza a parintilor si a profesorilor″, a transmis Gabriela Firea.

Citeste si articolul :   Ce vitamine ar trebui sa ia un adult

″Scolile si gradinitele trebuie sa fie inchise, noi nu putem impune Comitetului, dar aceasta este propunerea noastra, putem sa o spunem tare si raspicat. Nu trebuie sa ne speriem, nu trebuie sa golim rafturile magazinelor, dar trebuie sa limitam pe cat posibil raspandirea virusului″, a adaugat aceasta.

Primarul general a mai spus ca sunt multe autoritati care “se tem sa ia masuri dure, pentru ca se tem sa fie criticate”, precizeaza stirileprotv.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.