Ananasul si beneficiile sale asupra corpului tau

Ananasul a devenit din ce in ce mai cunoscut datorita unei enzime speciale, despre care se spune ca sunt  adevarate arzatoare de grasimi si care va ajuta sa slabiti rapid. Fructul exotic nu este doar foarte popular si la moda, ananasul a primit, de asemenea, o multime de atentie ca tendinta de dieta. Astfel, ananasul, ar trebui sa deshidrateze, sa purifice si sa arda kilogramele nedorite. Se spune ca cheia pierderii in greutate este enzima bromelaina care imparte proteinele si ca stimuleaza arderea grasimilor in intestine si favorizeaza digestia. In acest fel, consumul consistent de ananas ar trebui sa va ajute sa slabiti.

Planul de dieta nu va contine mai mult de 1000 de kilocalorii pe zi, deoarece un ananas are in jur de 590 de calorii (100 de grame de ananas = 50 de calorii), puteti manca aproximativ 2 fructe tropicale mari in decurs de 24 de ore. Indiferent de forma in care consumati ananasul, ar trebui sa va asigurati ca beti suficiente lichide. Se recomanda pana la 3 litri de apa sau ceai neindulcit pe zi.

Oricine opteaza pentru o dieta cu ananas va avea succes in  scurt timp. Acest lucru se datoreaza in principal aportului redus de calorii. La fel ca in cazul oricarei diete accidentale, consumati in mod semnificativ mai putine calorii decat are nevoie corpul dumneavoastra in aceasta perioada. In plus, fructul tropical nu contine proteine ​​si doar 0,1% grasimi. Drept urmare, corpul tau pierde in principal apa in timpul schimbarii dietei. Daca ramaneti la limita de 1000 de calorii, cantitatea mica de energie pe care o puneti in corp o sa va determine sa pierdeti rapid greutatea corporala. Oricine se simte suficient de vital pentru a face ceva sport in timp ce urmeaza dieta cu ananas va accelera pierderea in greutate.

Cu toate acestea, succesul dietei este insotit de un gust amar: efectul sperat al enzimei bromelaina ar putea fi demonstrat numai in conditii de laborator. Pentru a functiona ca un arzator de grasimi in organismul uman, enzima ar trebui sa patrunda in sange. Cu toate acestea, din moment ce nu se intampla si bromelina este inactivata in timpul procesului digestiv, nu are loc efectul sperat pentru arzatorul de grasimi. Kilogramele pierdute nu se datoreaza, din pacate, arderii crescute a grasimilor, ci pierderii mari de apa si masa musculara.

Principiul de baza al dietei cu ananas se bazeaza pe o dieta unilaterala. Acest lucru il face una dintre asa-numitele diete mono si poate avea efecte periculoase asupra corpului dumneavoastra. Daca nu mananci mult timp cu exceptia ananasului, acest lucru poate duce la o insuficienta de minerale, vitamine, fibre si proteine. Aceasta subnutritie poate avea efecte secundare neplacute, cum ar fi dureri de cap, ameteli si probleme de concentrare. O atentie deosebita este necesara si persoanelor cu stomac sensibil. Aportul ridicat de acid din fructe poate ataca mucoasa gastrica. Cantitatea mare de fructoza poate provoca, de asemenea, diaree sau un stomac balonat inconfortabil.

Un alt efect negativ care poate aparea dupa incheierea dietei cu ananas este binecunoscutul si temut efect de yo-yo. Cantitatea mare de fructoza pe care o consumati in timpul dietei intra rapid in sange si astfel va stimuleaza senzatia de foame. Acest lucru va poate determina sa va ingrasayi din nou dupa dieta si, in cel mai rau caz, chiar sa cantariti mai mult decat inainte.

Citeste si articolul :   15 alimente pe care le poti manca fara sa te ingrasi

In niciun caz nu trebuie sa incercati dieta cu ananas in timpul sarcinii si, de asemenea, nu se recomanda sa fie consumat prea mult ananas in timpul sarcinii, deoarece poate creste fluxul sanguin. Pe de alta parte, enzima bromelaina sustine detasarea mucoasei uterine, ceea ce poate creste probabilitatea unui avort spontan.

Daca vrei sa slabesti cateva kilograme inainte de vacanta sau pentru un eveniment, dieta cu ananas te va ajuta sa slabesti rapid.

Nutritionistii recomanda sa fie integrate fructele tropicale mai mult in planul dvs. normal de nutritie deoarece chiar daca bromelina nu este un arzator de grasimi, are un efect antiinflamator in organismul uman. In plus, ananasul nu este doar sarac in calorii, ci este si o adevarata “bomba de vitamine”.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.