6 sfaturi pentru imbunatatirea stimei de sine

Stima de sine este parerea ta despre tine si abilitatile tale. Poate fi ridicata, scazuta sau undeva intre. In timp ce toata lumea are ocazional indoieli cu privire la sine, stima de sine scazuta te poate lasa sa te simti nesigur si nemotivat.

Oricum ar fi, daca va intrebati cum sa va imbunatatiti stima de sine, iata cateva sfaturi.

Fii dragut cu tine insuti

Aceasta voce mică care iti spune ca o ucizi (sau nu) este mult mai puternica decat ai putea crede. Faceti un efort pentru a fi amabili cu voi insiva si incercati sa provocati orice gand negativ.

O regula buna este sa vorbesti cu tine in acelasi mod in care ai vorbi cu colegii tai. Acest lucru poate fi foarte greu la inceput, dar practica este perfecta.

Misca-te

Exercitiul este o modalitate excelenta de a creste motivatia, de a-ti exersa stabilirea obiectivelor si de a-ti construi increderea. Transpiratiei indica, de asemenea, corpul pentru a elibera endorfine, hormonii care te fac sa te simti bine.

Nimeni nu e perfect

Citeste si articolul :   Cum sa faci fata stresului

Incercati intotdeauna sa fiti cea mai buna versiune a voastra, dar este, de asemenea, important sa acceptati ca perfectiunea este un obiectiv nerealist.

Fa ceea ce te face fericit

Daca petreceti timp facand lucrurile care va plac, este mai probabil sa ganditi pozitiv. Incercati sa va programati putin in fiecare zi. Indiferent daca este timpul petrecut citind, gatind sau pur si simplu tragand un pic pe canapea, daca te face fericit, fa-ti timp.

Sarbatoreste lucrurile mici

Te-ai ridicat la timp in aceasta dimineata. Bifeaza. Ți-ai facut omleta perfect. Castigator. Sarbatorirea micilor victorii este o modalitate excelenta de a-ti construi increderea si a incepe sa te simti mai bine cu tine.

Inconjoara-te cu o echipa de sprijin

Gasiti oameni care va fac sa va simtiti bine cu voi insiva si evitati pe cei care tind sa va declanseze gandirea negativa.

Autor